DEZERTY

WATERMELON SORBET / MELOUNOVÝ SORBET

28.6.19

Melounový sorbet jsem připravovala poprvé vloni v létě a vzniknul úplnou náhodou, když se mi nevešel rozkrojený meloun už do lednice. Mrazák je vždycky kámoš. A dám vám tip: u vody v termosce na jídlo osvěží sorbet pokaždé! Navíc stačí jen lžička a nikdo nebude upatlaný (a nikdo nebude muset stát frontu na zmrzku do kornoutu, že jo :)) Snad vás osvěží úplně stejně jako nás ;) 

TIP: Pokud máte doma zmrzlinovač, bude příprava sorbetu o dost kratší :) Pouze si rozmixujte dané množství čerstvě pokrájeného melounu s banánem a vložte alespoň na hodinu vychladit do lednice.  Poté už postupujte podle pokynů v návodu vašeho zmrzlinovače.
Serving: 6 portions
Prep time: 10 mins
Freezing time: 12 hours
Ingredience:
cca 1 kg pokrájeného vodního melounu
1 menší banán
Postup:

  1. Vyložte si kousky pokrájeného melounu na tác do jedné vrstvy a zamrazte, ideálně přes noc.
  2. Druhý den si meloun vyndejte, vložte do mixéru, přidejte banán a mixujte. Zabere to pár minut a bude potřeba párkát seškrábat boky nádoby v mixéru. Mixujte, dokud nezískáte hladký sorbet.
  3. Přendejte si do termosky na jídlo a vemte s sebou kamkoliv.
  4. Jinak skladujte v mrazáku a před podáváním nechte vždy lehce povolit. 
Hezké léto,
Míša

You Might Also Like

0 komentářů