DIY

EXTRA CHOCO GRANOLA / EXTRA ČOKOLÁDOVÁ GRANOLA

7.5.19

Ořechová granola si u nás doma vypěstovala své místo. Pravidelné. A jelikož si připravujeme kromě této bezlepkové paleo ořechové granoly i verzi extra čokoládovou, tak se s vámi chci o ní podělit. Potěší totiž všechny "čokomily" :) 
Serving: cca 1-2 jars
Prep time: 5 mins
Bake time: 25 mins
Ingredience:
1 hrnek mandlí
1 hrnek kešu ořechů
špetka himalájské soli
2-3 lžíce raw kakaového prášku
cca 50g 90-100% čokolády
3 lžíce kokosového oleje
1 lžíce medu - volitelně

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 160°C. Ve food procesoru/mixéru si nasekejte nahrubo mandle a kešu ořechy - pozor, stačí na to zhruba 3 sekundy. A přendejte je do velké mísy, do které přisypte i kokosové chipsy, kakao a sůl.
  2. Rozehřejte si zlehka kokosový olej a smíchejte ho s medem. Poté ho promíchejte do připravené ořechové směsi.
  3. Rozlamte si čokoládu na malé kousky (stačí v ruce) a zamíchejte ji k ostatním ingrediencím. 
  4. Připravte si plech, který vyložte pečícím papírem, a granolu na něj rovnoměrně rozprostřete. 
  5. Pečte 10 minut, pečlivě promíchejte, ať se rozehřátá čokoláda dostane všude. Dále pečte dalších 10-15 minut. 
  6. Jakmile granolu z trouby vyndáte, nechte ji pořádně vychladnout. Po vychladnutí promíchejte, případně prolámejte a můžete přidat například lyofilizované ovoce. Granolu s ovocem ještě napolesledy na plechu promíchejte a přendejte do vzduchotěsné nádoby.
  7. Skladujte ji maximálně dva týdny. 
TIP: Vyzkoušejte různé druhy ořechů podle vašich preferencí, jen dodržte poměry ;) V základu si vždy nechte kokosové chipsy. 

Míša


You Might Also Like

1 komentářů

  1. Díky za recept! Je nutné uchovávat granolu v chladu nebo stačí zavřít do sklenice a může být i ve špajzu :-)? Díky

    OdpovědětVymazat