PALEO

PEAR MUFFINS / HRUŠKOVÉ MUFFINY

4.4.19

Muffiny jsou naším skvělým parťákem, když potřebuju pro Lauri rychlou snídani připravenou předem nebo svačinu s sebou na cesty. Začala jsem poprvé péct se základem hrušek a jablek už z kraje podzimu, když byly také čerstvé švestky, kterými můžete klidně borůvky nahradit. Skvělé jsou i maliny. A já se těším, že vyzkouším i s meruňkami nebo rebarborou. Takže tu pro vás vzniká vlastně takový univerzální bezlepkový muffinový recept ;) 
Serving: 12 muffins
Prep time: 10 mins
Bake time: 30 mins
Ingredience:
2 větší hrušky/ ale případně jablka poslouží úplně stejně - oloupané a nastrouhané
3 lžíce rozpuštěného ghí
4 šťastná vajíčka
3 lžíce medu
kůra z 1 bio citrónu
1/2 hrnku mandlové mouky
1 hrnek strouhaného bio kokosu - používám nejraději značku Country Life
1/4 hrnku lněných semínek - rozemlít na mouku
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky vanilkového prášku
1 lžička kypřícího prášku z vinného kamene (to znamená bez lepku a fosfátů, prodává např. značka BioNebio)
1 - 2 hrnky čerstvých borůvek - čím víc, tím líp :)

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C a do formy na muffiny si vyskládejte papírové košíčky.
  2. Smíchejte si v jedné míse suché ingredience (mandlové mouka, pomleté lněné semínko, kokos, sůl, skořice, vanilkový prášek a prášek na pečení). 
  3. V jiné si prošlehejte zase šťastná vajíčka spolu s rozpuštěným ghí, medem, citrónovou kůrou a nastrouhanými hruškami.
  4. Přidejte suché ingredience k tekutým a těsto promíchejte.  
  5. Poté opatrně vmíchejte borůvky (nebo maliny, pokrájené švestky, ...).
  6. Lžící naplňte rovnoměrně muffinové košíčky a pečte zhruba 30 minut. Poté nechte vychladit.
  7. Skladujte uzavřené ve vzduchotěsné nádobě.
Ať chutná,
Míša

You Might Also Like

0 komentářů