MAIN DISH

BBQ PORK RIBS / BBQ VEPŘOVÁ ŽEBRA Z POMALÉHO HRNCE

3.4.19

Mám tu pro vás recept na žebra bez marinování. To byl totiž vždycky můj kámen úrazu, když jsem chtěla zkusit jakýkoliv recept na žebra, čas na marinování.. Jsem raději, když si kuchyň zašpiním rovnou při jednom :) Určitě se nemusíte bát, bbq omáčka je v receptu dostatečně výrazná. Žebra si nejprve zatáhneme zprudka na pánvi a pak budeme pomalit 5,5 hodiny spolu s bbq omáčkou. V závěru můžeme/nemusíme žebra přendat na plech a ogrilovat v troubě.   
Serving: 4 people
Prep time: 15 mins
Cook time: 6 hours
Ingredience:
1 kg vepřových žeber od farmáře
sůl
pepř
sladká paprika
sádlo od farmáře
1/2 hrnku vývaru/vody

BBQ omáčka:
1/2 hrnku hruškového pyré / povidel nebo nedoslazované marmelády (např. zn. Bioláda)
(použít můžete i jablečné pyré nebo švestková povidla)
2 lžíce coconut aminos
2 lžíce rajčatové pasty 
1/2 lžičky soli
1/2 ličky pepře
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
1 stroužek vylisovaného česneku
1/4 lžičky kajenského pepře
Postup:
  1. Očistěte si žebra. Poté je osolte, opepřete a přidejte i trochu sladké papriky. 
  2. Rozehřejte si na pánvi lžíci sádla a zprudka žebra opečte z obou stran, dokud se maso nezatáhne. 
  3. Mezitím si smíchejte v misce suroviny na bbq omáčku. 
  4. Jakmile budete mít všechna žebra zatažená, potřete je připravenou omáčkou a vložte do pomalého hrnce (klidně přes sebe). Přidejte půl hrnku vývaru, hrnec přiklopte, zapněte na I. stupeň a pomalte 5 a půl hodiny. 
  5. Ke konci času si zapněte troubu na funkci gril/případně na vysokou teplotu (okolo 250°C). Žebra vytáhněte a vyložte vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem. Pečte přibližně 15 minut, aby byla žebra hezky křupavá.
Dobrou chuť, 
Míša


You Might Also Like

0 komentářů