MAIN DISH

VÁNOČNÍ NEBRAMBOROVÝ SALÁT

22.12.18

Snad vám přináším recept ještě zavčasu :) Je pro ty, kteří chtějí dodržovat zásady paleo stravování i na Štědrý den. Tedy pěkně salát bez brambor. A já k němu budu letos připravovat kapra na přírodno s bylinkami. Mám ho v mrazáku, chyceného od dědy <3

Ingredience na cca 4 - 5 porcí:
1 malá máslová dýně
2 střední mrkve
2 menší petržele
2 řapíky celeru
1 jablko
2 šalotky nebo stonky jarní cibulky
3 šťastná vajíčka
domácí kyselé okurky cca 4 kousky nebo množství podle chuti
cca 150 g kvalitní libové šunky - použila jsem Pražskou šunku z řeznictví Naše maso
2 lžičky dijónské hořčice
sůl, pepř
Postup:
  1. Nejprve si připravte domácí majonézu, jejíž postup najdete zde.
  2. Oloupejte si máslovou dýni, omyjte a pokrájejte na kostičky (cca 1x1cm). Dýni dejte vařit zhruba na 15 minut, dokud se vám bude zdát tak akorát měkká, ale ne převařená.
  3. Omyjte si mrkve a petržele a dejte je i se slupkou vařit do dalšího hrnce zároveň s dýní. Vařte také kolem 15 minut. Zároveň dejte také vařit vajíčka natvrdo, tedy ať se vaří na středním plameni 10 minut v lehce osolené vodě.
  4. Dýni poté pořádně sceďte a vložte do mísy. Mrkev s petrželí oloupejte příborovým nožem, nakrájejte na kostičky a přidejte k dýni do mísy. Vajíčka si zatím zchlaďte ve studené vodě.
  5. Zeleninu v míse osolte, opepřete, přidejte dijónskou hořčici a majonézu a promíchejte.
  6. Poté si oloupejte vajíčka, jablko, řapíkatý celer, šalotky a vše si pokrájejte na kostičky a přimíchejte do salátu.
  7. Na závěr ještě pokrájejte na kostičky kyselé okurky a šunku, přidejte do salátu, vše lehce promíchejte. Ochutnejte. A případně dochuťte podle chuti solí, pepřem, či větším množstvím kyselých okurek.
Šťastné a Veselé,
Míša

You Might Also Like

1 komentářů