DIY

SLOW COOKER PLUM BUTTER / ŠVESTKOVÁ POVIDLA Z POMALÉHO HRNCE

5.9.18

Švestková povidla bez práce, bez míchání. A to díky pomalému hrnci. Letos jsem je zkoušela poprvé a hned několikrát. A tak se chci s vámi podělit o ten nejlepší výsledek :) 
Serving: 1-2 small jars (220 ml)
Prep time: 10 mins
Cook time: 16 hours
Ingredience:
1 kg vypeckovaných švestek
20-25 ml červeného vinného octa
1 celá skořice
Postup:
Švestky si omyjte, osušte, rozpůlte a vypeckujte. Vložte je do pomalého hrnce, přilejte červený vinný ocet a skořici. Zapněte na režim "low" a pomalte 12 hodin. Po 12 hodinách sundejte víko, vyjměte skořici a pomalte další 3 hodiny na režim "high" - bez víka. Můžete směs párkrát promíchat, ale není to nutné. Po 3 hodinách se vypaří většina šťávy. Nyní švestky promixujte buď tyčovým mixérem a nebo je přelijte do mixéru. Vraťte směs zpátky do pomalého hrnce a pomalte na high bez víka ještě půl - 1 hodinu (případně déle, pokud povidla připravujete z větší dávky švestek). Mezitím si vysterilizujte sklenice, ve kterých povidla budete uchovávat. Ještě horká povidla nalijte do sklenic a ihned zavíčkujte. 

Tip: Připravte si z povidel omáčku k pečené kačeně, použijte je do čokoládového dortu místo marmelády. Pro mlsný jazyky je smíchejte s trochou rozehřáté vysokoprocentní čokolády. Přimíchejte trochu povidel dětem do jogurtu, do oříškových kaší a nebo je smíchejte třeba s trochou avokáda mezi prvními příkrmy (tady bych ale do 9. měsíce doporučila vynechat skořici). 

Tak ať to povidluje,
Míša

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Dobrý den, lze takto prosím připravovat povidla i bez pomalého hrnce? děkuji, Šárka

    OdpovědětVymazat