MAIN DISH

APPLE NUT PORRIDGE / JABLEČNO-OŘECHOVÁ KAŠE

23.9.18

Letos vítám podzim jablečnou kaší, která voní po kuchyni jako jablečný štrůdl. Jablka, skořice a zázvor prostě těmto dnům náleží. 

Ingredience na 2 menší porce:
1 jablko
1 lžíce ghí
3 lžíce lísko-oříškové mouky
1 lžíce lněných semínek 
1/2 až 3/4 hrnku mandlového mléka 
- případně kokosové půl na půl s vodou
1 lžička skořice
1/2 lžičky mletého sušeného zázvoru nebo 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
1 lžička medu - volitelně
Postup:
Nechte si rozehřát v pánvi ghí na středním plameni. Mezitím si nastrouhejte jablko a namelte lněná semínka na mouku. Jakmile bude ghí rozehřáté, přidejte k němu jablko, skořici a zázvor a chvilku restujte. Poté stáhněte zpátky na střední plamen a přimíchejte k jablečné směsi lísko-oříškovou mouku a lněná semínka a zalijte 1/2 hrnkem mandlového mléka. Za stálé míchání prohřívejte a podle toho, jakou máte rádi texturu kaše, přilévejte případně zbytek mléka. Pokud chcete přidat med, tak v tento moment. Podávejte teplé. 

Dobrou chuť, 
Míša

You Might Also Like

0 komentářů