PALEO

VANILLA ORANGE BUNDT CAKE / VANILKOVO-POMERANČOVÁ BÁBOVKA

14.7.18

Nadýchaná a pomerančem provoněná paleo bábovka z pár ingrediencí. Zalitá čokoládovým glazé na vodní bázi. Sice by bábovce slušely na fotce nějaké ty zbylé pomeranče a květiny, ale už nezbyl prostor.. Tak třeba příště :) 
Serving: cca 16 pieces / 6-cup Bundt pan
Prep time: 15 min
Bake time: 50 min
Ingredience:
3,5 hrnku mandlové mouky
1/2 hrnku tapiokového škrobu
1/2 lžičky soli
8 šťastmých vajíček (zhruba velikost M) - nejlépe pokojové teploty
1/2 hrnku medu
1 bio pomeranč - použije se kůra i šťáva
2 lžičky vanilky nebo 4 lžičky vanilkového extraktu
2/3 hrnku ghí
1 lžička jedlé sody
Postup:
Předehřejte si troubu na 165°C a vymažte si formu na bábovku (6 hrnkovou o objemu 1,4 l). Prohřejte si v malém kastrolku ghí a dejte následně stranou, aby lehce vystydlo. Ve velké míse si smíchejte mandlovou mouku, tapiokový škrob a sůl. Připravte si vajíčka, která rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky vložte do další mísy a přidejte k nim rozehřáté ghí, med, šťávu z bio pomeranče a vanilku, všechno dohromady promixujte tyčovým mixérem. Žloutkovou směs přidejte ke směsi s mandlovou moukou, přidejte kůru z pomeranče a pořádně vše zpracujte a promíchejte. Vyšlehejte si bílky s malou špetkou soli. Jakmile budete mít bílky vyšlehané, zamíchejte do připraveného těsta jedlou sodu a okamžitě také alespoň jednu třetinu vyšlehaných bílků. Pořádně vše promíchejte gumovou stěrkou a až poté lehce zamíchejte zbytek vyšlehaných bílků. Těsto přelijte do připravené formy a pečte přibližně 50 minut. Vyndejte z trouby, nechte chvilku vychladnout. Vyklopte jak vám materiál bábovkové formy dovolí. Já použila formu z litého hliníku s nepřilnavým povrchem od Nordic Ware, kterou pouze vymastím. V případě, že budete potřebovat formu i vysypat, použijte kokosovou mouku. 
Dobrou chuť,
M. 


You Might Also Like

0 komentářů