MAIN DISH

TURKEY LIVER WITH CARROT AND APPLE / KRŮTÍ JÁTRA S MRKVÍ A JABLKEM

4.6.18

Krůtí játra na cibulce s mrkví a jablkem, posypané čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a solí, připravené na ghíčku. Nic víc, nic míň :) A je to přesto tak delikátní. Kvalitní vnitřnosti se shánějí daleko hůř, než kvalitní čerstvé maso. Nebo se to zdá jenom mně? Přitom by si měly najít pevné místo v našem jídelníčku, hlavně u těch našich nejmenších. Co, souhlasíte? Baštíte? Nebo naopak nesnášíte? A máte nějaké ověřené zdroje? Já miluju ještě kuřecí srdíčka v polévce, ale přesně ty se snad dají sehnat ze všeho nejhůř. A teď už k receptu..
Serving: 3 portions
Prep time: 10 mins
Cook time: 20 mins
Ingredience:
cca 500g krůtích jater od farmáře - pokrájených na menší kousky
1 menší cibule - najemno nakrájená
1 lžíce ghí
3 mrkve - nakrájené na půlměsíčky 
1 jablko - nakrájené na kostky
1 lžička čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného
sůl, pepř

K servírování:
jarní cibulka
koriandr
ibišková sůl / mořská sůl
Postup:
Na velké pánvi si necháme na středím plameni rozehřát ghí a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme nakrájenou mrkev a necháme 3 minutky restovat. Poté přidáme játra, osolíme a opepříme a restujeme 5 minut. Přidáme připravené jablko a tymián, zamícháme a restujeme dalších 5 minut. Na závěr přiklopíme na cca 3 minutky pokličkou. Servírujeme zasypané jarní cibulkou, koriandrem a kvalitní solí. Já použila ibiškovou od Natural Mallorca (se složením solný květ (93%), květ ibišku súdánského (7%)). 

You Might Also Like

0 komentářů