MAIN DISH

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA

29.5.18

Špenátová polévka je vždycky výhrou, pokud chci připravit něco rychlého a zároveň plnohodnotného jako hlavní jídlo. Vývar i špenát mám totiž pořád v zásobě v mrazáku. Polévka se hodí do propršených dní, ale i letních pařáků. Připravit ji můžete i z čerstvého špenátu, v tom případě ale špenát nejprve spařte a budete ho potřebovat zhruba 700g. 
Serving: cca 3 porce
Prep time: 5 mins
Cook time: 15 mins
Ingredience:
500ml kuřecího vývaru (případně hovězího)
500g mraženého sekaného špenátu, rozmrzlého
1 hrnek kokosového mléka
3 lžíce ghí
1 menší cibule
1/4 lžičky muškátového oříšku
sůl, pepř na dochucení

K servírování:
uzený losos
plantainové chipsy
kopr
ibišková sůl NaturalMallorca
extra panenský olivový olej
Postup:
Mražený špenát dopředu trochu rozmrazte. V hrnci rozpušťte ghí a osmahněte na něm cibuli tak, aby zesklovatěla. Přidejte špenát a dvě až tři minuty míchejte. Přlijte vývar, kokosové mléko a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Přiveďte k varu a nechte na mírném plameni asi deset minut bublat. Dochuťte solí a pepřem. Polévku můžete promixovat ručním mixérem. Servírujte s uzeným lososem, koprem a plantainovými chipsy a zakápněte ji také olivovým olejem. Nebo servírujte s libovým kuřecím masem, játry či opečenou slaninkou. Ta variabilita se mi na tom líbí, chutná skvěle snad se vším :)
Dobrou chuť, 
M. 

You Might Also Like

0 komentářů