Dezert a nebo příloha? Co takhle obojí. Zapečená mrkvová pěna je skvělá ještě teplá k pečeným masům a steakům. Nebo z ní vykouzlíte skvělý dezert, pokud ji necháte vychladit v lednici a podáte ji s vrstvou domácí nutelly. Nutelle můžete dodat krémovější strukturu, pokud přidáte v závěrečném mixování zhruba 1/2 hrnku kokosového mléka.

Ingredience:

  • cca 750g mrkve – oloupané a nakrájené
  • 3 vrchovaté lžíce mandlové mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
  • 1 lžíce medu – volitelně
  • kokosový olej na vymazání formy

img_0047-9884581

Postup:

Předehřejte si troubu na 180°C. Vymažte si malý pekáč kokosovým olejem. Mrkev dejte napařit zhruba na 20 minut, dokud nebude měkká.

Poté ji přendejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte do jemna. Směs přelijte do formy a pečte zhruba jednu hodinu. Podávejte teplé jako přílohu ke slaným jídlům a masům, nebo vychlazené z lednice s vrstvou domácí nutelly jako dezert. 

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang