PALEO

CARROT MOUSSE / PEČENÁ MRKVOVÁ PĚNA

13.2.18

Dezert a nebo příloha? Co takhle obojí. Zapečená mrkvová pěna je skvělá ještě teplá k pečeným masům a steakům. Nebo z ní vykouzlíte skvělý dezert, pokud ji necháte vychladit v lednici a podáte ji s vrstvou domácí nutelly. Nutelle můžete dodat krémovější strukturu, pokud přidáte v závěrečném mixování zhruba 1/2 hrnku kokosového mléka ;)
Ingredience:
cca 750g mrkve - oloupané a nakrájené
3 vrchovaté lžíce mandlové mouky
3 vejce
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
nastrouhaná kůra z 1 bio citrónu
1 lžíce medu - volitelně
kokosový olej na vymazání formy
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C. Vymažte si malý pekáč (já použila skleněnou formu o rozměrech 26x17cm) kokosovým olejem. Mrkev dejte napařit zhruba na 20 minut, dokud nebude měkká. Poté ji přendejte do mixéru, přidejte všechny ostatní ingredience a rozmixujte dojemna. Směs přelijte do formy a pečte zhruba jednu hodinu. Podávejte teplé jako přílohu ke slaným jídlům a masům, nebo vychlazené z lednice s vrstvou domácí nutelly jako dezert. 
Dobrou chuť, 
Míša

You Might Also Like

0 komentářů