MAIN DISH

TURKEY BURGERS / KRŮTÍ KARBANÁTKY S OVČÍ GOUDOU

12.1.18

Tyhle karbanátky nebo taky burgery, chcete-li, vznikly s původní myšlenkou holandských řízků. Ovčí gouda, krůtí mleté a použité bylinky spolupracují skvěle :) Servírujte s čerstvým salátem, domácím guacamole, nebo klidně s celerovým pyré či likovým babaganušem.

Serving: 10 pcs
Prep time: 5 mins
Cook time: 8 mins
Ingredience:
600g krůtího mletého masa od farmáře
1 šťastné vajíčko
1/2 červené cibule - nakrájené najemno
1 stroužek česneku - vylisovaný
6 lžic strouhané ovčí goudy
1 lžička mleté červené papriky
1 lžička sušeného a podrceného tymiánu
1 lžíce čerstvého koriandru - najemno posekaného
sůl, pepř
ghí/olivový olej
Postup:
Očištěné maso si smíchejte rukama ve velké míse se všemi ostatními ingrediencemi. Vytvarujte si stejně velké karbanátky o výšce cca 2-3 cm a dejte na chvíli uležet přikryté do lednice (nejlépe na hodinku). Poté je vyndejte alespoň 10-15 minutek předem než si rozpálíte pánev na středně vyšší plamen. Pro "smažení" použijte buď ghí a nebo si karbanátky potřete olivovým olejem ze všech stran.  Smažte zhruba 4 minutky z každé strany. Popřípadě pečte v troubě ;) 
Dobrou chuť,
Míša

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Ooo, tak to vypadá úchvatně! Miluji takhle barevná jídla :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat