MAIN DISH

PINEAPPLE CURRY / ANANASOVÉ CURRY

4.12.17

Curry si připravujeme doma celkem pravidelně. Jednou tak, jindy tak. Jednou s curry pastou a jindy zas jen s curry kořením. Dnešní recept na curry není rozhodně žádný "masterstich" kopírující asii, prostě jen rychlovka z ingrediencí, které máme nejběžněji doma.

Serving: 4 portions
Prep time: 10 min
Cook time: 20 min
Ingredience:
500 g kuřecích prsou od farmáře 
3 centimetrová kolečka ananasu - pokrájená na "trojúhelníky"
1 cuketa - nakrájená na kostky
3 mrkve - nakrájené na čtvrtky a plátky
300 ml kuřecího/zeleninového vývaru
3 lžičky curry koření
1-2 lžičky čerstvého zázvoru - začněte jednou lžičkou a popřípadě přidejte
sůl, pepř
4 celé snítky thajské bazalky
chilli vločky (cca 1/2 lžičky na porci na závěr)
2 lžíce ghí
Příloha:
květáková rýže zakápnutá limetou a smíchaná s posekaným koriandrem

Postup:
Maso si omyjte nebo otřete do papírové utěrky a pokrájejte na kostky a osolte a opepřete. Rozpalte si hlubokou pánev na středním-vyšším plameni a nechte v ní rozpustit lžíci ghí. Maso následně zprudka a krátce ze všech stran osmahněte a dejte prozatím stranou do misky. Do pánve přidejte další lžíci ghí a orestujte si na středním plameni mrkev s cuketou a ananasem. Přidejte zpátky maso, přisypte curry koření a zázvor a následně zalijte vývarem a kokosovým mlékem. Nechte přijít k varu a následně snižte teplotu. Přidejte thajskou bazalku a nechte mírně probublávat přibližně 8-10 minutek. Dochuťte dalším zázvorem, solí a pepřem dle potřeby. Na závěr zasypte v servírovací misce chilli vločkami. 
Servírujte s květákovou rýží. Ta stačí dochutit limetou/citronem a posekaným koriandrem. 
Dobrou chuť, 
Míša

You Might Also Like

0 komentářů