PALEO

ORANGE TRUFFLES / POMERANČOVÉ LANÝŽE

21.12.17

Pro všechny milovníky kombinace čokolády s pomerančem, tak jako jsem já..
Servings: 20 pcs
Prep time: 15 mins + 15 mins
Chill time: overnight
Ingredience:
200 g kvalitní čokolády - min. 85%
3 lžíce lískooříškového másla - postup jako u nutelly
2 lžíce pomerančové šťávy
kůra z jednoho pomeranče - nejlépe bio
1 lžička vanilkového extraktu
raw kakaový prášek - na obalení
Postup:
Pomeranč si pořádně omyjte a vykartáčujte, osušte a nastrouhejte kůru najemno. Rozpulte a vymačkejte šťávu. V kastrůlku si ohřejte na mírném plameni kokosový krém, přidejte do něho nalámanou čokoládu, láskooříškové máslo, vanilku a připravnou pomerančovou šťávu s kůrou. Jakmile vám vznikne čokoládový krém, ochutnjete, popřípadě dochuťte dle vlastních preferencí ještě a vylijte ho do formy vyloženou potravinářskou fólií (aby se vám později snadno hmota vyndávala). Dejte ztuhnout do lednice nejlépe přes noc. Druhý den si hmotu nakrájejte a tvarujte kouličky o stejné velikosti. Nejlépe to jde ve slabých gumových rukavicích a nebo si ruce alespoň často propláchntěte ve studené vodě (nebude se vám hmota při tvarování tak rychle roztékat;)). Každou kouličku obalte v kakau a dotvarujte. Skladujte v lednici ve vzduchotěsné  nádobě a spotřebujte nejlépe do týdne. 
Dobrou chuť,
Míša

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Mňááám, tak ty musí chutnat dokonale :)

    Přeji Ti krásné a šťastné Vánoce!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat