Porce: cca 12-15 kusů

Doba přípravy: 20 minut

Doba chlazení: 12 hodin

Ingredience na vnitřek

  • 3/4 hrnku kešu oříšků (cca 130g)
  • 100 g kokosového oleje
  • 1 lžíce medu (cca 25g) – volitelně
  • 1/2 hrnku kokosového krému/smetany 
  • 1/2 lžičky vanilkového prášku
  • cca 12-15 blanšírovaných mandlí
img_0692-7771180

Obalení

  • 3 lžíce nasucho opražené mandlové mouky
  • 2 lžíce kokosového másla – lze delším mixováním strouhaného kokosu získat doma, popřípadě ale lze použít i kokosovou mouku
  • cca 1/2 hrnku kvalitního strouhaného kokosu – vyhněte se sušenému strouhanému kokosu
lr-001-2559728

Postup:

Všechny ingredience na vnitřek (kromě celých mandlí) umixujte v mixéru. Vzniklý krém dejte ztuhnout alespoň na 3 hodiny do lednice. Nejlépe však do druhého dne.

Druhý den tvarujte z krému kouličky, které naplňte blanšírovanými mandlemi. V tento krok nemusí být kouličky ukázkově kulaté, nejspíš vám to ani nepůjde. Dejte kouličky znovu do ledničky, než si připravíte ingredience na obalení. 

Do jedné misky si připravte opraženou mandlovou mouku. Do další misky zase kokos. Ve vodní lázni si rozpusťte kakaové máslo s kokosovým máslem a nechte následně lehce vystydnout. 

V tento moment si vyndejte připravené kouličky z lednice, obalte je v opražené mandlové mouce a dotvarujte si je. Namočte jednu po druhé do připraveného kakaového másla s kokosovým a následně rychle obalte v misce s kokosem. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v ledničce a nebo zamrazte. 

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang