PALEO

DEVILS ON HORSEBACK / PLNĚNÉ DATLE A ŠVESTKY VE SLANINOVÉM KABÁTKU

29.12.17

Blíží se Silvestr, tak tu mám pro vás rychlý tip, co si připravit na slavnostní stůl na uzobávání. Nejspíš je vám spíše známá kombinace mozzarelly obalené a zapečené ve slanině. Tato verze je doplněná o sušené ovoce a místo klasického sýru vypíchne v závěru sousta svou skvělou chuť ořechová náplň. 
Pokud zatoužíte spíše po low-carb verzi, vynechte sušené ovoce a naplňte jen slaninu ořechovou "ricottou" a zapečte. Nebudete litovat ;) 
Servings: 10 pcs
Prep time: 15 mins
Bake time: 10 mins
Ingredience:
10 vypeckovaných datlí nebo sušených nesířených švestek - a nebo obojí
5-10 plátků slaniny bez cukru / prosciutta
balzamiková redukce - volitelně
pepř
"Ricotta" z makadamových ořechů:
1/2 hrnku makadamových ořechů
1/4 lžičky soli
1 lžička šťávy z citrónu
cca 60 ml vody
Postup:
Nejdříve si připravte "ricottu". Ve vysokorychlostním mixéru umixujte všechny ingredience do hladka. Podle potřeby přidejte více vody, ale výsledná konzistence ořechové směsi by měla připomínat právě ricottu ;)
Předehřejte si troubu na 160°C. Naplňte datle a švestky připravenou ricottou a obalte do plátku (popřípadě půl plátku) slaniny. Dejte zapéct na pečícím papíru zhruba na 10 minutek. Servírujte pokapané balzamikovou redukcí a lehce opepřené čerstvě namletým pepřem. Chutnají nejlépe ještě teplé :)
Dobrou chuť,
Míša

You Might Also Like

0 komentářů