PALEO

CRANBERRY SQUARES / BRUSINKOVÁ BUCHTA

17.12.17

VĂĄnoce nemusejĂ­ bĂ˝t jenom o cukrovĂ­. Připravte v pĂĄr minutĂĄch rodině či nĂĄvĹĄtěvě vĂĄnočnĂ­ buchtu, kterĂĄ je sladkĂĄ i lehce kyselĂĄ zĂĄroveň. NavĂ­c prozáří svou brusinkovou barvou vĹĄechny stoly. Je to lĂĄska na prvnĂ­ sousto. Věřte mi. 
Že nemůžete sehnat čerstvé brusinky? Podívejte se pod postupem na mé tipy ;)
Serving: 12 pcs
Prep time: 5 mins
Bake time:  35-40 mins
Ingredience
Těsto:
2 hrnky mandlovĂŠ mouky
1/2 hrnku tapiokovĂŠho ĹĄkrobu
4 lŞíce kokosovÊho oleje
1 lŞíce medu
Brusinkovå nåplň:
2 hrnky čerstvých brusinek
1-2 lŞíce medu
1 lŞíce tapiokovÊho ťkrobu
kůra z 1/2 pomeranče
šťáva z 1/2 pomeranče
1/2 lžičky vanilkového extraktu či vanilkového prášku
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C.  SmĂ­chejte vĹĄechny ingredience na těsto a pořádně promĂ­chejte rukama do těsta. Dejte stranou cca 1/4. ZbylĂŠ 3/4 vmačkejte do připravenĂŠ formy, kterou vyloĹžte pečícĂ­m papĂ­rem (jĂĄ pouĹžila formu o rozměrech 26x17cm). V misce si promĂ­chejte brusinky se ĹĄĹĽĂĄvou a kĹŻrou z pĹŻlky pomeranče, přimĂ­chejte vanilku, med a lŞíci tapiokovĂŠho ĹĄkrobu. Takto vzniklou brusinkovou nĂĄplň přendejte na připravenĂŠ těsto ve formě a rovnoměrně rozloĹžte. Rozdrobte po povrchu zbylou čtvrtinu těsta, kterou jste si dali stranou. Pečte 35-40 minut, dokud buchta z vrchu nezačne lehce hnědnout. Nechte vychladnout a servĂ­rujte. Případně skladujte uzavřenĂŠ ve vzduchotěsnĂŠ nĂĄdobě v lednici. 
Tip: Buchta je skvělĂĄ i v jablečnĂŠ verzi - smĂ­chejte nasekanĂĄ jablka se skořicĂ­ a pekany, zbytek ingrediencĂ­ ponechejte. VyzkouĹĄejte ji takĂŠ s rybĂ­zem, se směsĂ­ z mraĹženĂ˝ch viĹĄnĂ­ (teď přes zimu prodĂĄvĂĄ například Dione), borĹŻvkami. 
Dobrou chuĹĽ,
MĂ­ĹĄa

You Might Also Like

0 komentářů