VĂĄnoce nemusejĂ bĂ˝t jenom o cukrovĂ. PĹipravte v pĂĄr minutĂĄch rodinÄ Äi nĂĄvĹĄtÄvÄ vĂĄnoÄnĂ buchtu, kterĂĄ je sladkĂĄ i lehce kyselĂĄ zĂĄroveĹ. NavĂc prozĂĄĹĂ svou brusinkovou barvou vĹĄechny stoly. Je to lĂĄska na prvnĂ sousto. VÄĹte mi.
Serving: 12 pcs
Prep time: 5 mins
Bake time: 35-40 mins
Ingredience
TÄsto:
2 hrnky mandlovĂŠ mouky
1/2 hrnku tapiokovĂŠho ĹĄkrobu
4 lĹžĂce kokosovĂŠho oleje
1 lĹžĂce medu
BrusinkovĂĄ nĂĄplĹ:
2 hrnky ÄerstvĂ˝ch brusinek
1-2 lĹžĂce medu
1 lĹžĂce tapiokovĂŠho ĹĄkrobu
kĹŻra z 1/2 pomeranÄe
ĹĄĹĽĂĄva z 1/2 pomeranÄe
PĹedehĹejte si troubu na 180°C. SmĂchejte vĹĄechny ingredience na tÄsto a poĹĂĄdnÄ promĂchejte rukama do tÄsta. Dejte stranou cca 1/4. ZbylĂŠ 3/4 vmaÄkejte do pĹipravenĂŠ formy, kterou vyloĹžte peÄĂcĂm papĂrem (jĂĄ pouĹžila formu o rozmÄrech 26x17cm). V misce si promĂchejte brusinky se ĹĄĹĽĂĄvou a kĹŻrou z pĹŻlky pomeranÄe, pĹimĂchejte vanilku, med a lĹžĂci tapiokovĂŠho ĹĄkrobu. Takto vzniklou brusinkovou nĂĄplĹ pĹendejte na pĹipravenĂŠ tÄsto ve formÄ a rovnomÄrnÄ rozloĹžte. Rozdrobte po povrchu zbylou Ätvrtinu tÄsta, kterou jste si dali stranou. PeÄte 35-40 minut, dokud buchta z vrchu nezaÄne lehce hnÄdnout. Nechte vychladnout a servĂrujte. PĹĂpadnÄ skladujte uzavĹenĂŠ ve vzduchotÄsnĂŠ nĂĄdobÄ v lednici.
Tip: Buchta je skvÄlĂĄ i v jableÄnĂŠ verzi - smĂchejte nasekanĂĄ jablka se skoĹicĂ a pekany, zbytek ingrediencĂ ponechejte. VyzkouĹĄejte ji takĂŠ s rybĂzem, se smÄsĂ z mraĹženĂ˝ch viĹĄnĂ (teÄ pĹes zimu prodĂĄvĂĄ napĹĂklad Dione), borĹŻvkami.
Dobrou chuĹĽ,MĂĹĄa
0 komentĂĄĹĹŻ