BABY FOOD

PIER-APPLE PIE / HRUŠKOVO-JABLEČNÝ KOLÁČ

10.11.17

Miluji pečená jablka a hrušky. A když jsem nedávno byla v Antwerpách u své kamarádky, měla připravená upečená jablka se skořicí v lednici - jen tak na zub. A já si hned představila tu skvělou chuť, kdy jsou ještě jablka horká a zalitá ghíčkem. No a tak vznikl tento hruškovo-jablečný koláč. Těsto má po upečení skvělou tvarohovou chuť a tvar hezky drží. Navíc dohromady s ovocem, skořicí, pekany a ghíčkem je to slastný koncert! Ochutnejte sami..
P.S.: Díky, Markét <3
Serving: 12 pieces
Prep time: 10 min
Bake time: 40 min
Ingredience:
2 vejce
špetka soli
1/2 hrnku kokosového mléka - použila jsem Aroy-D
2 hrušky - oloupané a nakrájené na kostičky
1 jablko - oloupané a nakrájené na kostičky
1 hrst pekanových ořechů - lehce podrcených
3 lžíce rozpuštěného ghí
2 lžičky skořice
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C a vymažte si  formu na koláč ghí a nebo kokosovým olejem. Rozšlehejte si v mixéru vejce se špetkou soli a přidejte kokosové mléko, mandlovou a kokosovou mouku. Vzniklé těsto vylijte do formy. V míse si smíchejte pokrájené hrušky, jablko a pekany se skořicí a zalijte rozpuštěným ghí. Takto vzniklou ovocnou směs přendejte navrch na těsto a pokryjte celou plochu koláčové formy. Pečte přibližně 40 minut, ale dejte pozor na ořechy, aby se nepřipálily.
Dobrou chuť,
Míša

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Vypadá naprosto dokonale! Mám tyhle koláče moc ráda takže mile ráda vyzkouším :)

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat