BABY FOOD

PUMPKIN PUREE / DÝŇOVÉ PYRÉ

4.10.17

Mám tu pro vás jeden podzimní univerzální recept, který může být základem do nespočtu jídel - dýňové pyré. Co s ním dál? :) Dokořeňte ho a vyšlehejte spolu s kokosvým mlékem a ghí a užijte si ho jako teplou přílohu k pěknému plátku masa nebo pečínce. Uvařte si polévku, upečte si dýňový chlebík, vytvořte slané dýňové placky a nebo sladké lívance či dýňovou sladkou kaši. ;)
Serving: 2 jars 
Prep time: 5 min
Bake time: 45 min
Ingredience:
2 středně velké dýně hokkaido
sůl
Postup: 
Předehřejte si troubu na 180°C. Dýni omyjte a nakrájejte minimálně na čtvrtky. Vydlabejte semínka a vložte na plech vyložený pečícím papírem slupkou nahoru. Posypte solí a pokropte vodou. Dejte péct na 45 minut, dokud nebude dýně měkká. Po vychladnutí vydlabejte lžící všechnu dužinu a promixujte v mixéru do pyré. Skladujte v lednici maximálně okolo 3-4 dní. Popřípadě si ho rovnou zamražte. 

Míša

You Might Also Like

0 komentářů