chlebík

Tentokrát v hlavní roli receptu bude dýně, perníkové koření a pekany. Chlebík chutná skvěle samostatně, stejně tak s vrstvou ghí či mandlovým máslem. Připravte si k němu jedno zlaté mléko a nebo horkou energizující čokoládu a užívejte pohodu podzimu.

Ingredience:

  • 3 šťastná vajíčka
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3-4 lžíce medu – dle chuti
  • 4 lžíce kokosového mléka
  • 1/2 hrnku lněných semínek – rozdrcené na mouku
  • 2 lžíce perníkového koření 
  • 1 lžíce jedlé sody
  • špetka soli
  • 2 hrsti pekanů – podrcených
  • 2 lžičky sušeného zázvoru
  • 1 lžička vanilky

img_0641-2895284

Postup:

Předehřejte si troubu na 180°C a vyložte formu na chlebík pečícím papírem (lépe to jde, pokud ho nejdříve zmuchláte a znovu narovnáte). V míse si smíchejte všechny suché ingredience – mandlovou mouku, lněnou mouku, perníkové koření, vanilku, zázvor, jedlou sodu, špetku soli, podrcené pekanové ořechy.

V mixéru si zase promixujte všechny „mokré“ ingredience – dýňové pyré, olivový olej, vajíčka, med, kokosové mléko. Tuto „mokrou“ směs nalijte do suché a pořádně promíchejte. (A nebo vsypte suchou směs do mokré v mixéru a jemně promíchejte přímo v mixéru).

Následně vzniklé těsto přendejte do formy, přikryjte alobalem a pečte přikryté přibližně 50 minut. (Pokud chlebík nepřikryjete, hodně zvrchu ztmavne, jako tento na fotkách a mohl by se připálit).

bábovka


Tip:
Upečte chlebík v bábovkové formě, zalijte domácí a nebo vysokoprocentní čokoládou a zasypte ořechy. A skvělá bábovka je na světě.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang