PALEO

CHOCOLATE CHIP COOKIES / PALEO SUŠENKY S ČOKOLÁDOU

28.10.17

Nejlepší sušenky s čokoškou, který se mi zatím povedly. O to se musím podělit.. Navíc začíná být takový to počasí na zachumlání se po práci / po obědě pod deku s pohodovým filmem před sebou (jako jo, raději bych napsala s knížkou v ruce, ale k tomu sušenky raději neee, upatláte si stránky, stejně jako já..). No a k tomuhle psímu počasí jsou sušenky a čajík ideálním společníkem. Užijte si recept a dejte vědět, jak chutnají vám.
 Serving: 12 pieces
Prep time: 10 min
Bake time: 11 min
Ingredience:
1 hrnek mandlí nebo kešu ořechů - namleté na mouku
1/2 hrnku kokosové mouky
1 šťastné vajíčko
1/4 hrnku extra olivového oleje, nejlépe jemného jako Borges Fruity
špetka vanilky
2 lžičky jedlé sody
špetka soli
2-3 lžíce medu - volitelně
tabulka čokolády 80% a více (nejlépe 100%) - tabulka = cca 80g
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C. V míse si smíchejte mandlovou a kokosovou mouku, přidejte špetku vanilky, jedlou sodu a nadrťte/nastrouhejte/nalámejte čokoládu a směs promíchejte. V jiné misce si prošlehejte tyčovým mixérem vajíčko, se špetkou soli, medem (v tekutém stavu) a olivovým olejem, vznikne vám hustší emulze. Tu přelejte do misky se suchými ingrediencemi a pořádně promíchejte a vytvořte těsto. Na plechu vyloženým pečícím papírem tvarujte pomocí lžíce sušenky. Konzistence by měla být minimálně stejná jako vidíte na fotce výše. Sušenky pečte 11 minut nebo dokud nebudou mít nazlátlé okraje - proto raději hlídejte :) Poté sušenky vyndejte a nechte 10 minut vychladnout na plechu. Na závěr přendejte sušenky na mřížku a nechte dochladit úplně. 
Dobrou chuť,
Míša

You Might Also Like

0 komentářů