MAIN DISH

BUTTERNUT SQUASH SALAD / SALÁT SE SKOŘICOVOU DÝNÍ, RICOTTOU A FÍKY

1.10.17

Podzim a jeho všudypřítomné dýně. Alespoň to mám na něm ráda :) Tak si je pojďme společně užít :) Dnešní recept bude s dýní máslovou, kterou používám asi nejběžněji. Její chuť je pro mě jemnější než u hokkaido, ale zase výraznější než u dýně špagetové - u té jsem si na chuť prostě zatím nepřišla.. Máslovou dýni mám nejraději jen jednoduše pečenou v troubě s ostatní zeleninou, naslano. Stejně tak Laura :) Ale ve spojení s fíky, skořicí, pekany a ricottou pro mě získala nový rozměr ;) Tak to zkuste taky..
Serving: 3 portions
Prep time: 5 min
Baked time: 20 min
Ingredience:
1 máslová dýně
5 čerstvých fíků - rozkrájených na měsíčky
cca 1/2 balení ricotty
3 lžíce zrníček granátového jablka
olivový olej
sůl
skořice
baby špenát
Postup:
Předehřejte si troubu na 180°C. Dýni škrabkou oloupejte, rozkrojte, vydlabejte semínka a pokrájejte na plátky. Vyložte si plech pečícím papírem a dýni na něm rozprostřete. Zakápněte olivovým olejem, posypte solí a skořicí a promíchejte. Pečte cca 10 minut. Po 10 minutách plech z trouby vytáhněte a dýni promíchejte. Přisypte pokrájené fíky, v ruce podrcené pekanové ořechy a granátové jablko. Přidejte sem tam ricottu pomocí lžíce a zaprašte skořicí. Plech vraťte do trouby a pečte dalších cca 10 minut - hlídejte si, abyste si fíky nepřipálili ;) Mezitím si připravte talíře, na které připravte po hrsti baby špenátu, přidejte zapečenou směs a podávejte ještě teplé.
Dobrou chuť,
Míša

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Tak tato kombinace musí být skvělá a hlavně zajímavá. Skořici cpu všude, kam se dá :D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já cpu skořici snad úplně všude :D dejte vědět, jestli vyzkoušíte..

      Vymazat