DIY

ONION CHUTNEY / CIBULOVÉ CHUTNEY

6.9.17

Cibulové chutney (nebo také cibulová marmeláda) zabere sice trochu času na přípravu, ale výsledek určitě stojí za to. Báječně chutná například na naked burgeru, nebo jen tak samotná k husí paštičce a ořechovému chlebu :) 

Ingredience:
500g červené cibule
2 lžíce sádla
1 stroužek česneku
1 ks hřebíčku
2 snítky tymiánu
1 bobkový list
5 lžic jablečného pyré - nejlépe domácího bez přidaného cukru
sůl, pepř
100 ml červeného vinného octa
3 lžíce balsamikového octa
250 ml suchého červeného vína

Postup:
Cibuli si oloupejte a nakrájejte na stejně široká kolečka. Rozehřejte si ve středním hrnci sádlo a začněte na něm restovat cibuli. Po chvilce přidejte i vylisovaný česnek a restujte dokud cibule nezavadne a nezesklovatí. V tuto chvíli přidejte do hrnce jablečné pyré, bylinky, pepř, sůl, červený vinný ocet a balsamiko - promíchejte a restujte dál. Po chvilce stáhněte výkon a za občasného míchání vařte přibližně 25 minut. Nyní přidejte zbylou ingredienci - červené víno. Směs promíchejte a vařte na středním plameni přibližně dalších 25 minut. Cibulovou marmeládu můžete servírovat ihned teplou a nebo ji uložit do sterilních sklenic a zavařit. V lednici vydrží i dva měsíce. 

Míša

You Might Also Like

0 komentářů