MAIN DISH

NAKED BURGER, AVOKÁDOVÝ DIP, SÝROVÝ CHIPS, SALÁT

6.9.17

Vypadá to na poslední grilovací večery. Tak vám chci ještě honem ukázat (stejně jako loni - recept zde), že burgery jdou i jinak. To že "naked" burgery frčí už i v bistrech a restauracích mě nepřekvapuje. Stejně málokdo dokáže upéct pořádnou housku, no ne? :D Jen musíte počítat s tím, že tenhle "naked" budete jíst prostě příborem a ne rukama.. ;) Maso mi tentokrát poskytlo Sklizeno. Tak si určitě na jejich eshopu zkontrolujte, zda nezaváží nákup až přímo k vašim dveřím! ;) 
Ingredience na 4 burgery:
1 malá cibule, nasekaná najemno
1 lžička dijónské hořčice bez cukru
2 lžíce nasekané petrželky
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
4 vrchovaté lžíce ghí, změklého

Dále:
1 1/2 avokáda, sůl, pepř, limeta, koriandr
50g pecorina
pár lžic domácího cibulového chutney - nutno připravit předem
čerstvá zelenina, salát
Postup:
Maso si osušte kuchyňským papírem a přendejte ho do mísy. Vsypte k masu nasekanou cibuli, hořčici, petrželku, sůl, pepř, papriku a změklé ghí a svižně propracujte rukama do hladké směsi. Vytvarujte si 4 velké hamburgery o výšce cca 3-4 cm, které si vložte na tác a zakryjte potravinovou fólií a dejte je ztuhnout do lednice. Před tím, než je budete dávat na gril (případně pánev), tak je potřete lehce olivovým olejem a opékejte z každé strany zhruba 4 minuty. Nechte je poté před podáváním takové 3 minutky odpočinout. 
Mezi  tím, co vám bude maso v lednici tuhnout si připravte avokádový dip. Rozmačkejte vidličkou jedno a půl avokáda, vymačkejte do něho šťávu z půl limety a přimíchejte sůl, pepř dle chuti. Přidejte také nasekaný koriandr. 
Na pecorinové chipsy si nastrouhejte nahrubo 50g pecorina. Troubu předehřejte na 180°. Na plech vyloženým pečícím papírem začněte tvořit lžící/rukama kolečka ze sýru o stejném poloměru, jako máte připravené maso. Dbejte na to, aby byla sýrová vrstva všude stejně vysoká. Pečte přibližně 8-10 minut dokud lehce nezezlátnou. Nechte vystydnout na pečícím papíru do servírování..
Samotné servírování - Na salát nandejte avokádový dip, na něj položte maso, na to navrstvěte cibulové chutney a dovršte pecorinovým chipsem. Dozdobte případně další zeleninou. :)
Dobrou chuť,
Míša


You Might Also Like

2 komentářů