PALEO

SUMMERY CAULIFLOWER RICE / SVĚŽÍ BYLINKOVÁ KVĚTÁKOVÁ RÝŽE

15.8.17

Květákovou rýži si dělám celkem pravidelně už dlouho. Na všechny možné způsoby. Ale zapomněla jsem se s vámi o ni podělit. Tak jsem se rozhodla, že to napravím touhle svěží letní bylinkovou verzí :) Dá se jíst zatepla, ale ještě chutnější je studená. A stejně jako okurkový salát - je to ideální parťák ke grilování.

Ingredience:
1 středně velký květák
4 lžíce ghí
šťáva z 1 limety
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
kopr
máta
bazalka
Postup:
Květák si omyjte a kartáčem na zeleninu očistěte. Odkrájejte růžičky a pečlivě je osušte. Vložte do mixéru a krátce mixujte, dokud vám nevznikne "rýže". (Když vím, že množství nespotřebuju ten den celé, v tento moment odsypu část stranou a dám zamrazit.) Na pánvi si rozehřejte 2 lžíce ghí, přisypte "rýži", sůl a pepř a restujte za občasného míchání zhruba 25 minut, během této doby přidejte postupně i zbylé 2 lžíce. Restujte, dokud "rýže" nezíská zlatavou barvu. Mezitím si pokrájejte nadrobno čerstvé bylinky - množství dle vaší chuti. Jakmile bude kětáková rýže hotová, přendejte ji do mísy, zakápněte šťávou z limety a spolu s bylinkami promíchejte. Podávat "rýži" můžete teplou i studenou. 
Dobrou chuť, 
Míša

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Květák moc nemusím, ale s touhle kombinací nemusí chutnat vůbec špatně! :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem květák dřív moc nemusela, ale ghí, limetová šťáva a bylinky udělají svoje :))) Vyzkoušejte a dejte vědět! ;)

      Vymazat
  2. Já květákovou rýži miluju, takže děkuji za inspiraci, jak ji trochu obměnit! :)
    Leni z lifefoodtravel.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Doufám, že bude chutnat :) Pozdravujte Ivču (Cat & Cook) na obědě ;)

    OdpovědětVymazat