PALEO

CUCUMBER SALAD / OKURKOVÝ SALÁT

18.7.17

Klasický okurkový salát zvládne asi každý. Tak jsem si pro vás připravila jinou chuťovku. Tenhle salát je plný bylinek, opečené cibulky a je super krémový. A vychlazený z lednice sedne ke každé grilovačce. 
Ingredience:
1 velká salátová okurka / 3 menší nakládačky
1 menší cibule
ghí/sádlo - na osmažení cibulky
1-2 stroužky česneku
2 lžíce domácí majonézy - lze nahradit např. řeckým jogurtem (volitelně)
1 lžíce jablečného octa
sůl, pepř
tymián - 3 snítky
kopr - 1 snítka
máta - pár lístků
Postup:
Okurku si nakrájejte na tenká půlkolečka a nebo použijte spiralizér jako já a dejte do mísy. Na sádle/ghí si osmažte cibulku a dejte stranou vystydnout. Do okurky přimíchejte majonézu, jablečný ocet, vylisovaný česnek, sůl a pepř dle chuti a promíchejte. Nasekejte si najemno čerstvé bylinky a přimíchejte. Množství bylinek si upravte dle vlastní chuti :) Dejte vychladit do lednice alespoň na jednu hodinku. 
P.S.: Postup na domácí majonézu najdete v odkazu u ingrediencí - zatím je pouze jako součást odkazujícího receptu. 
Dobrou chuť,
Míša

You Might Also Like

0 komentářů