PALEO

CASHEW CREAM WITH BALSAMIC STRAWBERRIES / KEŠU KRÉM S BALZAMIKOVÝMI JAHŮDKAMI

20.7.17

Konečně! Trochu s křížkem po funuse (čti po sezóně jahod), ale je tady! Kešu krém, který jsem pro vás chystala na Food Blog Market v červnu a který taky mohli ochutnat účastníci Cukrfree kurzu na konci května. Příprava je snadná a je zapotřebí jen pár ingrediencí. A chutná báječně i bez balzamikových jahůdek, ale s nimi je to přeci jenom to pravé ořechové. 
Ingredience na 2 větší porce:
špetka soli
1/2 hrnku filtrované vody
1/4 lžičky vanilkového prášku

menší miska čerstvých jahod
1-2 lžíce balzamikové redukce 
- husté balzamiko bez přidaného cukru, koupíte např. ve Sklizenu 
stévie / kokosový cukr
- volitelně dle chuti, nejjednodušší je si připravit odvar z čerstvé nebo sušené stévie

low-carb verze:
čerstvé lesní ovoce
šťáva a kůra z limety
čerstvá máta
Postup:
Kešu ořechy dejte odmočit do větší misky s vodou alespoň na 2 hodiny. Poté ořechy propláchněte a dejte do mixéru spolu s filtrovanou vodou, solí a vanilkovým práškem a umixujte do hladka. Krém můžete dát nyní vychladit do ledničky. Mezitím si nakrájte jahody na čtvrtky a smíchejte je s balzamikovou redukcí. Přidejte stévii popřípadě kokosový cukr dle chuti. A podávejte :) 
Dobrou chuť, 
Míša


You Might Also Like

1 komentářů

  1. Děkuju za recept, na Foodblogmarketu byl opravdu úžasný, takže jsem ráda, že si ho teď můžu udělat i doma. :)
    lifefoodtravel.cz

    OdpovědětVymazat