BABY FOOD

PRIMAL STRAWBERRY DUMPLINGS / JAHODOVÉ KNEDLÍKY

22.6.17

Jahodové knedle s tvarohem jak se patří. No a rozpuštěné (nejlépe čerstvě udělané) ghí - to je nezbytná tečka, která tyhle knedlíky podtrhuje! Budete se po nich oblizovat stejně tak jako po těch z klasické mouky. A místo opečené strouhanky s cukrem navrch, co jsem tak milovala, si vystačím s opraženou mandlovou moukou/podrcenými mandlemi. O sladkost se postarají čerstvé jahody.. 
Serving: 2 portions
Prep time: 15 min
Cook time: less than 5 min
Ingredience na cca 13 knedlíků:
250g bio plnotučného tvarohu
1/2 hrnku mandlové mouky
1+1/4 hrnku tapiokového škrobu
1 šťastné vejce
špetka soli

Navrch:
ghí - rozpuštěné
jogurt řeckého typu
mandlová mouka - opražená
jahody
Postup:
Smíchejte si v misce tvaroh s vajíčkem, solí a mandlovou moukou. Poté přidávejte postupně 1 hrnek + 1/4 hrnku tapiokového škrobu, dokud vám nevznikne hezké těsto. Nebude tak pružné jako z klasické mouky, ale musejí vám jít z něho tvořit v ruce hezké placičky. Ty naplňte očištěnými jahodami a vytvarujte do knedlíků. Jakmile budete mít knedlíky takto vytvořené, dejte si vařit vodu do velkého hrnce. Knedlíky vařte 3-5 minutek. Mezitím si opražte na pánvi na sucho mandlovou mouku. Pokud myslíte, že budete potřebovat za každou cenu doslazovat, přidejte v tomto kroku do opražené mandlové mouky v pánvi například kokosový cukr nebo trochu medu. Servírujte na talíř se 2 lžícemi řeckého jogurtu a čerstvými jahodami, zakápněte dvěmi lžícemi rozpuštěného ghí a zasypte opraženou mandlovou moukou. 
Dobrou chuť, 
Míša

You Might Also Like

9 komentářů

  1. Misko vypada to bozky, chci se do nich pustit ale mam trochu hloupou otazku, nemam odmerku na hrny kolik je to cca gramu tapiokoveho skrobu? Dekuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) no, popravdě já vždycky jen popadnu klasický 250ml hrnek a je to. Pomůže to? :) nejsem teď doma, abych to pro tebe přeměřila :/

      Vymazat
    2. jasně, zkusim to takhle, děkuji :)

      Vymazat
  2. Děkuju za tenhle recept! Ani nevíš, jak dlouho jsem přemýšlela, jak udělat low carb jahodový knedlíky! Díky, díky, díky!

    lenikralickova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, zklamu! Nejsou low-carb kvůli tapiokovému škrobu. Pořád je to škrob ;) Pro mě je to jednou za čas ok, připravuji s ním ráda různá těsta, kvůli jeho struktuře. Navíc v rozumném množství je to still paleo friendly :)

      Vymazat
  3. Moc děkuji za zajímavý recept. Na knedlíky jen s mandlovou moukou jsem si netroufla (nějaký recept mi doporučovala kamarádka), ale díky tomu škrobu ve Vašem receptu jsem si byla jistá, že to půjde a taky že šlo. Byly moc dobré!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Jitko, moc děkuji za tak skvělou odezvu!! :) Jsem ráda, že chutnaly a vydařily se <3

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. :)))) dejte vědět, jestli vyzkoušíte..

      Vymazat