BABY FOOD

CUCUMBER SOUP / STUDENÁ OKURKOVÁ POLÉVKA

31.5.17

Horké dny udeřily v plným proudu, tak vám přináším svěží rychlý tip na "easy" studenou okurkovou polévku. Zchladí a zachrání vás. Nakupilo se mi doma z nedělního Cukrfree workshopu pár věnovaných kuřecích vývarů od Konečně vývar (díky, Jani :), tak mě v tomhle dusném počasí napadlo je tepelně neupravovat a prostě přidat jako základ. 
Jinak, kurz byl samozřejmě skvělý - Janča (cukrfree.cz) i Hanča (NovéTělo.cz) dodávají kurzu mimo vlastních osobních zkušeností také mimořádné know-how a já jsem ráda, že se o něj takto dělí! I když jsem se já sama v podstatě na tomto prvním uváděcím workshopu na téma "Zbavte se závsilosti na cukru" až tolik nových věcí nepřinaučila, musím se holkám poklonit, jak všechny ty informace dokázaly jednoduše podat v tak omezeném čase, který měly (pozn. i tak kurz trval 6 hodin). Je to celkem náročná problematika, která se musí správně vysvětlit a holky to zvládly na výbornou! :))) Pozor, pozor! Připravují také další dva kurzy, které budou už více do hloubky a zaměřené na: Nízkosacharidové stravování a Ketogenní stravování, půsty. Tak se hlašte tady, pokud vás život bez cukru také zajímá! 
Na kurz jsem holkám připravila na ochutnávku pro nás všechny přítomné kešu krém s lesním ovocem, mátou a limetou a také kapustové chipsy (viz foto). Gabča z P&G foodies připravila zase na kurz skvělé semínkové krekry. U nich na eshopu si dokonce budete moc koupit předpřipravenou směs, tak to kontroluj tady

Chipsy i kešu krém (akorát s balsamikovými jahůdkami), dále mandlové řízečky, trhané vepřové maso s citrónovou květákovou rýží, paleo chlebík, můj už tradiční raw čoko dort - budete moci přijít ke mně ochutnat tuto neděli 4.6. od 12:00 na Food Blog Market, kerý se bude konat u "Kavárny co hledá jméno". Budu se těšit :)) Celý event najdeš zde.
A níže už ten recept na okurkovou ;)

Serving: 2 portions
Prep time: 3 mins
Ingredience:
2 okurky - oloupané, pokrájené
1 hrnek studeného kuřecího vývaru (cca 200ml)
1 velká hrst baby špenátu
2 vrchovaté lžíce čerstvého koriandru
1/2 stroužku česneku - vylisovaného
1 stonek jarní cibulky - pokrájené
1 avokádo - pokrájené
sůl, pepř - množství podle chuti
2 lžíce řeckého jogurtu nebo créme fraiche

K servírování:
řecký jogurt/créme fraiche
strouhaný ovčí sýr (použila jsem typ gouda)
extra panenský olivový olej
popřípadě bylinky

Postup:
Všechny ingredience mixujte v blenderu/mixéru dohladka. Nalijte do misek, ozdobte další lžící řeckého jogurtu, zasypte lžící až dvěma strouhaného ovčího sýra, zakápněte olivovým olejem a servírujte :) 
Dobrou chuť, Míša

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Studená polévka zní fakt zajímavě! Jakmile tam je avokádo a kozí sýr, tak to bude určitě strašně moc dobrý! Díky za recept, vyzkouším! :)

    lenikralickova.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě jsem měla na mysli ovčí sýr... :D

      Vymazat
    2. Jak píšete, zaručená kombinace. Dejte vědět. :)

      Vymazat