Poslední dobou zeleninové placky (lívance - chcete-li) dělám téměř denně. Lauře. Je to vděčné a rychlé jídlo, které zvládne sníst pokrájené sama ať už lžičkou a nebo rukama. A zároveň to není po celé kuchyni, jako když se snaží sníst lžíčkou např. pyré s pokrájeným masem, jogurt s ovocem atp... :)
No a když nemám v plánu vařit zrovna něco jiného sama pro sebe, tak jich udělám rovnou víc.
Pozn.: Doporučuji dětem starším 1 rok a podle vašeho uvážení kvůli mandlové mouce a celému vejci.
Servings: 2 persons
Prep time: 3 mins
Cook time: 5 mins
Ingredince pro 8-10 lívanců:
1 velká mrkev
4 lžíce mandlové mouky
(melu si sama z blanšírovaných mandlí, ale hotovou ji můžete koupit zde)
(melu si sama z blanšírovaných mandlí, ale hotovou ji můžete koupit zde)
2 šťastná vajíčka
sůl, pepř dle potřeby
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce bio ovčí goudy strouhané - volitelně
Navrch:
bio čerstvý kozí sýr
pažitka
Postup:
Nastrouhejte si oloupanou mrkev nahrubo do větší misky, přidejte všechny ostatní ingredience včetně olivového oleje. Pořádně promíchejte. Rozpalte si nepřilnavou pánev na střední stupeň. Pomocí lžíce tvarujte na pánvi lívance/placky, popřípadě použijte lívanečník (pánev přímo na lívance). Opékejte takto nasucho zhruba 1-2 minutky z každé strany. Servírujte s pokrájeným čerstvým kozím sýrem a pažitkou.
Dobrou chuť,
Míša
2 komentářů
Super variabilni recept,uz mam vyzkouseno i s repou a celerem. Livance jsou skvele na cesty do krabicky i pro dite,co se chce samo krmit☺
OdpovědětSmazatJste skvělá! Přesně tak, i já dělám různé úpravy.. :) u nás je to nejvděčnejší jídlo k večeři, prozatím..
Smazat