MAIN DISH

AL TONNO EGGPLANTS / TUŇÁKOVÉ LILKY

4.4.17

Jsem tu s dalším tipem, jak naložit s lilkem. Recept je rychlý a snadný. A dost připomíná pizzu, tak si lilečky připravte třeba v týdnu k večeři a nebo k filmu :) Za mě - naprostá blaženost, která mi připomíná pizzu Al Tonno - tedy tuňákovou. Pokud ale patříte zrovna mezi ty lidi, kterým teplý tuňák z konzervy moc nejede, tak si raději z lilku udělejte Babaganuš ;) 
Servings: 2 persons
Prep time: 15 mins
Bake time: 15 mins
Ingredience:
1 větší lilek
cca 200 g krájených rajčat v plechovce bez přidaného cukru, éček
1 cibule - nakrájené najemno
1 1/2 lžíce ghí
1 česnek
2 lžičky italské směsi koření - můžete koupit namíchané, ale raději zkontrolujte složení ;)
nebo si připravte vlastní smícháním: oregána, bazalky, červené papriky, majoránky, tymiánu, rozmarýnu, šalvěje, petržele
sůl, pepř
1 větší konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
tvrdý sýr na zasypání - pecorino, parmesan, ovčí gouda
čerstvá bazalka
olivový olej na zakápnutí - volitelně

Postup:
Předehřejte si troubu na 200°. Nakrájejte lilek podélně zhruba na 0,5-1cm pláty. Na středním plameni rozehřejte na pánvi 1/2 lžíce ghí a osmahněte cibulku. Jakmile zesklovatí, přidejte utřený česnek a nechte na pánvi za stálého míchání chvilku provonět. Poté přidejte rajčata, koření a míchejte, dokud směs nezačne lehce vařit a nezhoustne. Ochutnejte, popřípadě dokořeňte dle vašich chutí a přendejte rajčatovou směs do misky a pánev omyjte. V čisté pánvi si rozehřejte zbylou lžíci ghí a osmahněte na ní z obou stran pláty lilku, aby pěkně změkly. Teď už jenom přendejte jednotlivé pláty lilku na plech vyložený pečícím papírem. Navrstvěte na ně připravenou rajčatovou omáčku, dále tuňáka a zasypte sýrem. Pečte v troubě zhruba 15 minut a před servírováním lilky zasypte čerstvou bazalkou a zakápněte lehce olivovým olejem. 
Doboru chuť,
Míša

You Might Also Like

0 komentářů