BABY FOOD

GREEN PANCAKES / LÍVANCE NASLANO

28.2.17

Tak jo, už mám plnou jarní náladu :) A vy ji taky můžete mít právě s těmito zelenými slanými lívanci. Rychlovka za pár minut. Vhodné i pro děti od jednoho roku (kvůli celému vajíčku) - schváleno Laurou ;) 


#gogogreen Nezapomeňte se mi pochlubit vaší verzí sdílenou kdekoliv - Instagram, Facebook, stačí mě označit @yummymummyfoodie :)
Serving: 6 pancakes
Prep time: 1 min
Cook time: 5 mins
Těsto:
velká hrst kadeřávku, čerstvého/mraženého - nebo nahraď baby špenátem
3 šťastná vajíčka
3 lžíce mandlové mouky
2 lžíce pažitky
sůl
pepř
ghí - na smažení

Navrch:
avokádo
1/4 limety/citrónu
2 lžíce strouhaného kozího nebo ovčího sýra - volitelně
sůl, pepř
3 ředkvičky - přepůlené a nakrájené na tenké plátky 
pažitka
Postup:
Vložte do mixéru všechny ingredience kromě ghí a umixujte na hladké řidší těsto. Rozpusťte si v pánvi ghí na středním plameni. A pak jen zvesela lijte těsto a tvořte lívance, popřípadě použijte přímo lívanečník. Smažte dozlatova z obou stran. Mezitím si rozmačkejte v misce vidličkou avokádo a smíchejte ho se solí, pepřem, limetou a sýrem. Jakmile budete mít všechny lívance dosmažené, vrstvěte v následujícím pořadí: lívanec, avokádová pomazánka, pokrájené ředkvičky a pažitka, lívanec, ... a tak dokola :)))
Dobrou chuť,
M.
>>>>>>><<<<<<<
Batter:
large handful of kale
3 eggs
2 tbsp almond flour
2 tbsp chive
salt
pepper
ghee - for frying

Topping:
1 avocado
1/4 lime juice
2 tbsp grated goat or sheep cheese - optional
salt, pepper up to taste
3 radish - cut in half and thinly sliced
chive

Directions:
Mix all batter ingredients (except ghee) in blender. Melt the ghee in the frying pan on medium heat. Then just pour batter and make pancakes. Fry until golden from both sides (still on medium heat). Meanwhile, just mash avocado with lime juice, salt, pepper and cheese. And then make your own layered pancakes. Put pancake, ago spread, sliced radishes and chive - pancake, ago spread, radishes and chive - and over and over again :)

Enjoy it,
Misa x

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Jé, konečně recept, kde možná uplatním kadeřávek, který jinak moc v rodině nejíme (zatím každý recept skončil fiaskem kvůli tuhé struktuře) a přitom pěstujeme celkem snadno a dobře. Toto vypadá opravdu dobře, už se na kadeřávek těším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady se kadeřávek skvěle schová a postará se o zelenou barvu :) silnější chuť dodá lívancům pažitka. Miluju je, tak dejte vědět, jestli jste uspěla.. Jinak, já uchovávám kadeřávek i v mrazáku (už bez košťálu natrhaný) a používám také do smoothies pro Lauru..

      Vymazat