DIY

COCONUT CHIPS / KOKOSOVÉ CHIPSY

3.2.17

Kokosové chipsy jsou v paleo/low carb komunitě hodně profláknuté. A tak je zkuste vyměnit za klasické brambůrky nebo popcorn jednou i vy :)))) A nebo jimi posypte své ranní kaše, smoothie, dezerty, teplé zeleninové přílohy či je přidejte do své domácí granoly (to mi připomíná, že jsem vám sem ještě !doteď! nesepsala postup na mou vánoční paleo granolu, do které chipsíky právě přidávám). 
Je to super easy rychlý postup ;)
>>>>>>><<<<<<<
Serving: 1 cup
Prep time: 15 sec
Bake time: 3 mins
Ingredience:
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky skořice
1 hrnek neslazených kokosových chipsů/vloček 
- seženete v hypermarketech, zdravých výživách a nebo taky tady.. (Gabča z Honest market je mívá rovnou v půl kilovém a kilovém balení, tak když se vám poštěstí a budou naskladněné, tak je berte.. ale ne že mi je vykoupíte všechny :D)
Obměna:
Nahraďte skořici jiným kořením: kari, sušený česnek, chilli s paprikou, marockou směsí ras el-hanout

Postup:
Smíchejte si sůl a skořici v mističce a odložte stranou. Rozehřejte si pánev na středně silném ohřevu. Vsypte kokosové chipsy a rovnoměrně je rozprostřete. Opékejte je za stálého míchání zhruba 3 minuty. Pozor, je opravdu nutné hodně často míchat, abyste si je nejspálili. 
Horké kokosové chipsy posypejte připravenou směsí skořice a soli a chipsy prohazujte, aby byly rovnoměrně ochucené. 
Skladujte je při pokojové teplotě ve vzduchotěsné nádobě. 

Jdu si rovnou udělat k filmu,
Míša
>>>>>>><<<<<<<

You Might Also Like

0 komentářů