MAIN DISH

MINI CHEESY PIZZAS / MINI PIZZY

20.1.17

Huráááá, blog slaví tento týden své první narozeniny! A já zároveň svůj první rok s paleem. 
A tak jsem si pro vás připravila recept na mňamózní mini pizzy, které si prostě musíte udělat! Já bez pizzy vydržela víc jak rok :-O Ale lákadel bylo za tu dobu spousta! Tak jsem se rozhodla vymyslet takovou, do které nepřidám ani lžičku klasické bílé mouky.. Znáte Brazilian Cheesebuns? Tak odtud pochází má inspirace. Klasické těsto tvoří tapiokový škrob, strouhaný tvrdý sýr a smetana. Já se rozhodla sáhnout po sýru Pecorino. Pecorino je tučný ovčí sýr, ten do klasické paleo diety sice nepatří, ale zhodnotila jsem, že jednou za čas si tučné sýry, jako je právě ten ovčí nebo kozí, prostě dopřeju. 
Ingredience na cca 8 mini pizz:

Těsto:
200 g sýru Pecorino - použít můžete ale stejně tak parmezán nebo jiný tvrdý sýr na strouhání
200 ml kokosového mléka
250 g tapiokového škrobu - za pár kaček koupíte např. tady a nebo tady 

Rajčatová omáčka:
1 malá cibule
1 lžíce ghí
1 stroužek česneku
cca 200 ml pasírovaných loupaných rajčat nebo protlaku
2 lžičky sušeného oregána
1/2 lžičky tymiánu
sůl, pepř

Obložení:
cokoliv co máte rádi :)
salátové listy - baby špenát, mix salátů, rukula, polníček
prosciutto - dá se běžně v obchodech sehnat se složením pouze masa a jedlé soli, tak se určitě mrkněte na složení, do jiných jsou zbytečně přidávány konzervanty
pokrájená rajčata
avokádo
jarní cibulka
bylinky - koriandr, pažitka
volská oka
...
Postup:
Nejdříve si připravte rajčatovou omáčku, protože těsto bude rychlovka. Nakrájejte nadrobno cibuli a osmahněte ji na ghíčku. Přidejte vylisovaný česnek a nechte ho rozvonět. Poté vlijte pasírovaná rajčata, přidejte bylinky a chvilku povařte. Vznikne vám hustší rajčatová omáčka. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Směs odložte stranou.
Předehřejte si troubu na 180°. Na přípravu těsta si nejdříve nastrouhejte sýr (použila jsem užší nudličky) a v míse ho smíchejte s kokosovým mlékem a tapiokovým škrobem. Budete muset použít ruce. Vznikne vám z toho těsto, které se lehce drolí, ale když část vezmete a budete chtít tvarovat kouličky, bude krásně držet. Vyložte si plech pečícím papírem (existují i pečící papíry, které už jsou v roli nastříhané na jednolivé kusy - např. Fino, atd.. - za mě je to rozhodně praktické, sáhnu a vytáhnu - klidně i se špinavýma rukama :D). Z těsta tvarujte větší koule, které na plechu splácněte do placek a dotvarujte. Střed trochu více stlačte než okraje. Dejte péct zhruba na 15 minut. Po 15 minutách plech vytáhněte a placky natřete silnější vrstvou rajčatové omáčky a pečte dalších 10-15 minut. 
Pizzy obložte salátovými listy, pomačkaným avokádem, prosciuttem, pokrájenými rajčaty, cibulkou..

Dobrou chuť,
Míša 


You Might Also Like

0 komentářů