BABY FOOD

CELERY ROOT PUREE / CELEROVÉ PYRÉ

5.1.17

Celerové pyré možná nezní nejlákavěji. Ale já se s ním poprvé setkala na degustaci ve špičkové české restauraci, která dbá maximálně na využití českých sezónních surovin. A prostě - jako příloha vnese vašim jídlům své nové já. Je jemné, ale zároveň chuťově výrazné. Dá se připravovat technikou sous vide, já ale sahám spíše po klasice - dušení při krátkém čase a nízkém výkonu. Tím se snažím zachovat plnější chuť celeru. Určitě ho nepřevařujte, pyré tak bude mdlé.. Celerové pyré se báječně hodí všude tam, kde byste například podávali bramborovou kaši. Je vhodné k červeným masům, bílým masům, zvěřině i rybám.. A bude chutnat i vašim nejmenším ;) 
Serving: 1 portion
Prep time: 2 mins
Cook time: 20 mins
Ingredience na 1 větší porci:
1/2 bulvy celeru
60 ml kokosového mléka
1 lžíce ghí / bio másla
špetka himalájské soli

Postup:
Celer zbavte vnější slupky, rozřízněte napůl a nakrájejte na tenké plátky. Dejte ho do hrnce a zalijte minimem vody (tak aby byl celer lehce ponořený). Vodu osolte, přiklopte poklicí a pomalu duste. Duste přibližně 15 minut. Hotový celer přendejte do mixéru, přidejte 6 lžic vody z hrnce, kokosové mléko, ghí a špetku himalájské soli a rozmixujte na jemné pyré. Při servírování zasypte čerstvými bylinkami.

Míša

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Teď jsem "dovařila" a opravdu vynikající chuť! Super, sama celerovou bulvu nemusím, ale toto je chuťově báječné :-) děkuji

    OdpovědětVymazat