PALEO

ALMOND BUTTER BARK / KŮRA Z MANDLOVÉHO MÁSLA

22.1.17

Na podzim jsem si pořizovala knížku I Quit Sugar od Sarah Wilson (v českém - podle mého nepovedeném - překladu Sladký život bez cukru). Knížka je zaměřená na nízkosacharidové stravování a obsahuje také výzvu k osmi týdennímu detoxu od cukru. Zkoušel jste někdo? :) Knížku zbožňuju, stejně tak recepty, protože mi perfektně sedí k paleo stravování. A tak jsem se rozhodla, že vám nasdílím jeden recept :) Je pro ty, kteří milují slaný karamel. Pro ty, kteří si budou chtít dát ke sváče, ke kávě něco, co je nejen zasytí, ale taky uspokojí chutě na něco sladšího.. A nebo jen přidejte kousek ke své snídani, zamíchejte do ranní oříškové kaše.. A vychutnávejte :)

Ingredience:
1/3 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
3 vrchovaté lžíce mandlového másla (mírně rozteklého - kdyžtak ho lehce prohřejte)
2 lžíce kokosových chipsů - můžete koupit zde
2 lžičky medu - nebo jiného sladidla - rýžového, javorového, agávového sirupu, stévie
špetka himalájské soli
hrst drcených kakaových bobů nebo hoblin z hořké čokolády (85% kakaa)

Postup:
Menší plech nebo formu (a nebo třeba víko od krabičky) vyložte pečícím papírem. V míse smíchejte kokosový olej, mandlové máslo, kokosové chipsy a med. Vzniklý krém vlijte na plech a posypte solí a kakaovými boby. Dejte na 20 minut do mrazáku, potom rozlámejte na kousky. Uchovávejte v uzavřené nádobě v lednici.

Míša

You Might Also Like

0 komentářů