BABY FOOD

CREAMY SALMON SOUP / KRÉMOVÁ LOSOSOVÁ POLÉVKA

22.12.16

Tohle je tip pro všechny, kteří se ještě nikdy neodvážili pustit do vánoční rybí polévky stejně jako já. Nicméně, tahle polévka je vážně rychlá a snadná. Ideální, pokud chcete trochu obměnit repertoár vánočních polévek jako zelňačka, hrášková, atp.. Poprvé jsem si tuto polévku vyzkoušela na workshopu s Karolínou Kamberskou (pro vás spíše známou z primáckého pořadu Karolína, domácí kuchařka). A jelikož mi vážně moc chutná kombinace lososa a kopru, rozhodla jsem se původní recept trochu poupravit, aby vyhovoval i mým zásadám a zdraví. Tak s chutí do toho! 
Ingredience:
2 lžíce ghí/másla
1 cibule
2 mrkve
3 střední batáty - nebo 5 brambor
1 l rybího/zeleninového vývaru - ale postačí i voda
400g filetu lososa bez kůže a kostí
malý svazek kopru
150 ml kokosového mléka
sůl
pepř
na posypání: směs květů a koření - Anděl strážný Sonnentor - volitelně, tato směs je vhodná na ryby, světlé maso a zeleninu

Postup:
V hrnci nechte rozehřát ghí a nechte najemno nakrájenou cibuli zpěnit. Mrkev a batáty oloupejte a nakrájejte (mrkev třeba na kolečka, batáty na kostky). V momentě, kdy cibule zesklovatí, přidejte mrkev a batáty a za občasného míchání chvilku opékejte. Pak do hrnce přilijte vývar či vodu, osolte a opepřete (nemusíte se bát více) a vařte zhruba 10 minut.
Mezi tím si připravte lososa. Pokud máte filet s kůží, tak kůži odstraňte a lososa nakrájejte na kostičky. Přidejte do vývaru se zeleninou a vařte společně dalších 7 minut. Nyní si vyndejte pár kousků lososa a zeleniny stranou (později na ozdobu) a polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Vraťte na mírný plamen na plotýnku, přidejte část nasekaného kopru a kokosové mléko a lehce prohřejte. 
Při servírování ozdobte lososový krém kousky lososa a zeleniny, posypte zbývajícím koprem a směsí květů a koření (Anděl strážný).

Dobrou chuť 
Míša

You Might Also Like

0 komentářů