PALEO

CHRISTMAS SPICED CASHEWS / PRAŽENÉ KEŠU

8.11.16

Ještě za dob, než se u mě objevily všechny ty potravinové alergie, jsem milovala vánoční pražené mandle v cukru :))) Myslím, že to byl vždycky první stánek, ke kterému jsem se na vánočních trzích vydala. No dobře, hned po tom se svařákem.. Takže si neumíte ani představit, jak moc jsem poslední zimy trpěla.. Jenže situace s alergiemi je už zásadně jiná a já si ořechy užívám zase na sto procent! 

A jelikož se Vánoce kvapem blíží, nenapadlo mě nic lepšího než si zkusit připravit vlastní pražené ořechy. První várka mandlí dopadla dobře, druhou jsem zkusila z kešu ořechů, které byly zrovna doma. A nevěřila jsem, ale kešu chutnaly o tolik líp! No a tak vznikly postupně tyto vánoci kořeněné pražené kešu ořechy.
Ingredience:
250g kešu ořechů
2 lžíce medu
1 lžíce kokosového nektaru nebo sirupu dle vašich preferencí - agávový, datlový, javorový
2 lžičky kokosového cukru
1 lžička muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky mleté skořice

Postup:
Předehřejte si troubu na 180°. Na pánev dejte med, nektar nebo sirup, koření a prohřívejte za stálého míchání na mírném plameni dokud směs nezačne lehce probublávat. Odstavte a vsypte kešu ořechy a pořádně promíchejte. Připravte si plech vyložený pečícím papírem, na který ořechy rovnoměrně rozložte a dejte si záležet, aby nebyly moc přilepené na sobě. Ořechy posypte kokosovým cukrem a dejte péct cca na 15 minut. Během doby pečení ořechy alespoň dvakrát promíchejte, aby se nepřipekly. Jakmile budou ořechy krásně křupavé, tak je vyndejte a přendejte na nový pečící papír. Po vychladnutí je skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Míša
>>>>>>><<<<<<<
Ingredients:
250g cashew nuts
2 tbsp honey
1 tbsp coconut nectar or whatever syrup you prefer - agave, date, maple
2 tsp coconut sugar
1 tsp nutmeg
1/2 tsp ginger
2 tsp cinnamon

Directions:
Preheat the oven to 180°. Place the honey, nectar or syrup, nutmeg, ginger and cinnamon in a pan and gently warm until mixed together and runny. Take off the heat and stir in the cashews until its really sticky. Place on a baking tray lined with baking paper so they are evenly spread out and not overlapping. Lightly sprinkle the coconut sugar on top. Then place the tray in the oven and let it cook for about 15 mins. Stir the nuts twice in this time so that they cook evenly. Once the nuts are crunchy, take them out the oven and transfer them to another baking paper. Let them cool before storing them in something air tight :)))

xoxo,
Michaela



You Might Also Like

0 komentářů