PALEO

CHRISTMAS SPICED CASHEWS / VÁNOCEMI OVONĚNÉ PRAŽENÉ KEŠU

8.11.16

Ještě za dob, než se u mě objevily všechny ty potravinové alergie, jsem milovala vánoční pražené mandle v cukru :))) Myslím, že to byl vždycky první stánek, ke kterému jsem se na vánočních trzích vydala. No dobře, hned po tom se svařákem.. Takže si neumíte ani představit, jak moc jsem poslední zimy trpěla.. Jenže situace s alergiemi je už zásadně jiná a já si ořechy užívám zase na sto procent! 

A jelikož se Vánoce kvapem blíží, nenapadlo mě nic lepšího než si zkusit připravit vlastní pražené ořechy. První várka mandlí dopadla dobře, druhou jsem zkusila z kešu ořechů, které byly zrovna doma. A nevěřila jsem, ale kešu chutnaly o tolik líp! No a tak vznikly postupně tyto vánoci kořeněné pražené kešu ořechy.
Ingredience:
250g kešu ořechů
2 lžíce medu
2 lžíce kokosového nektaru nebo datlového sirupu
1 lžička muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky mleté skořice
špetka soli

Postup:
Předehřejte si troubu na 180°. Na pánev dejte med, nektar nebo sirup, koření a prohřívejte za stálého míchání na mírném plameni dokud směs nezačne lehce probublávat. Odstavte a vsypte kešu ořechy a pořádně promíchejte. Připravte si plech vyložený pečícím papírem, na který ořechy rovnoměrně rozložte a dejte si záležet, aby nebyly moc přilepené na sobě. Ořechy posypte špetičkou soli a dejte péct cca na 15 minut. Během doby pečení ořechy alespoň dvakrát promíchejte, aby se nepřipekly. Jakmile budou ořechy krásně křupavé, tak je vyndejte a přendejte na nový pečící papír. Po vychladnutí je skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Míša



You Might Also Like

0 komentářů