BABY FOOD

BUCKWHEAT PORRIDGE / POHANKOVÁ KAŠE

27.11.16

Toto je jednoduchý recept na kaši z pohanky, kterou můžete podávat i vašim dětem od devíti měsíců. Jejím základem je přes noc namočená pohanka, která se už dále nevaří. Ideální pro ty, kteří nemusejí teplé snídaně. Laura ji miluje, manžel taky. (Hlavně nepozná, že je to z pohanky :)) 
Info o pohance:
Pohanka pochází ze střední Asie. U nás by se měla zpracovávat šetrným způsobem a to tak, že se loupe za studena a mechanicky obrušuje, aby se zachovaly všechny vitamíny, enzymy, minerály a aminokyseliny. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje rutin podporující celkovou imunitu. Je bohatá na vitamíny B1, B2, E, C niacin a cholin. 

Ingredience - pro jednu velkou a jednu malou porci:
1/2 hrnku přes noc namočené pohanky 
- používám pohanku loupanou kroupy
2 banány
2 lžíce raw kakaového prášku (nepraženého kakaa)
1/4 hrnku mandlového/kokosového mléka - nebo i oříškového (u dětí až od 12. měsíce věku)
2 lžíce malin - čerstvých nebo mražených

Postup:
Nechte pohanku namáčet přes noc (potřebuje alespoň 6 hodin) v misce, zalitou vlažnou vodou a nechte stát při pokojové teplotě. Ráno vodu slijte a pořádně pohanku ještě propláchněte. Pak vložte spolu  s ostatními ingrediencemi do mixéru a rozmixujte do hladka. Ihned podávejte. Navrch můžete sobě i straším dětem nasekat ořechy a přidat čerstvé lesní ovoce. 
V zimním období stačí přidat místo kakaa pro "zahřátí" 1/2 lžičky skořice a 1 jablko. Posypat pak kaši můžete čerstvě namletým lněným semínkem. 

Ať vám chutná stejně jako u nás doma,
Míša

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Ahoj, můžu se zeptat, jakou pohanku? Prodávají lámanku a kroupy. A stačí ji jen namočit a pak rozmixovat, jako je v receptu? Nic víc?
    Nikdy jsem ji neměla, tak vůbec nevím. :)
    Díky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj :) děkuju za dotaz, doplním info i do receptu. Používám vždycky pohanku - loupanou kroupy. Hlavně aby byla loupaná :) Jsou to v podstatě celá zrna. Nechám ji namáčet přes noc (potřebuje alespoň 6 hodin) v misce, zalitou vlažnou vodou a nechám stát při pokojové teplotě. Ráno vodu vyleju a pořádně pohanku ještě propláchnu. Pak hned dávám do mixéru s ostatními ingrediencemi. :) ať chutná!!

      Vymazat