MAIN DISH

PORK CARNITAS / VEPŘOVÉ TRHANÉ

23.10.16

Vepřové trhané dělám poslední dobou dost často. I vy sami jste to zaznamenali na mých Insta Stories, kde jste mě prosili o recept. Tak tady je :))  
Maso je prostě báječně šťavnaté, tak akorát ostré a přitom se dá servírovat na spoustu způsobů. Má nejoblíbenější příprava je ale takto na listech Little gem salátu, s mačkaným avokádem a rajčatovou salsou. 
Serving: 3 persons
Prep time: 15 mins
Bake time: 2,5 hours
Ingredience na přípravu masa:
cca 500g bio vepřové pleci nebo krkovice, nakrájené na velké kostky
1 1/2 lžíce tuku na smažení
1 cibule, nakrájená najemno
2 stroužky česneku, utřené
1 lžička soli
1 lžička pepře
1/2 lžičky mletého chilli
1/4 lžičky mleté skořice
cca 1/2 hrnku jarní cibulky, nakrájené na kolečka
šťáva z poloviny limetky

Avokádo:
1 avokádo
šťáva ze 1/4 limetky
sůl
pepř

Rajčatová salsa:
3 rajčata, nakrájená na kostičky
1/2 cibule, nakrájená najemno
1 stroužek česneku, utřený
1/4 lžičky chilli vloček
1 velká lžíce čerstvého koriandru, nasekaného nadrobno
šťáva z 1/2 limety
sůl
pepř

Další:
omyté listy Little gem salátu

Postup:
Předehřejte si troubu na 180°. Maso umyjte, osušte a okořeňte solí a pepřem. V pánvi, kterou budete moct přesunout do trouby, rozpusťte na středním plameni tuk. Do rozpáleného tuku dejte maso a opékejte ho ze všech stran zhruba 3-4 minuty. Maso pak z pánve vyndejte a odložte stranou. Nyní do pánve vsypte cibuli a opékejte ji zhruba 5 minut, dokud nezesklovatí. Přidejte česnek a nechte ho rozvonět, přitom rychle míchejte, ať se nepřichytí. Poté vlijte hrnek vody, přidejte skořici a chilli, vraťte do pánve také maso a přiveďte k varu. 
Pánev přikryjte poklicí nebo alobalem a dejte péct do trouby na dvě a půl hodiny. Maso bude potřeba alespoň dvakrát otočit. Hotové maso by mělo jít snadno dělit vidličkou. Vepřové maso přesuňte do mísy a vidličkami natrhejte (případný tuk na mase vyhoďte), zalijte ho vypečenou šťávou, přidejte šťávu z limety a jarní cibulku. Případně můžete dosolit. 
Pokud máte doma pomalý hrnec, tak si zařiďte večer bez práce a čekání. Než ráno odejdete směr povinnosti, místo vkládání pánve do trouby vložte maso do pomalého hrnce, nastavte ho na nízký výkon a nechte ho celý den vařit (cca 8-10 hodin). Doma pak na vás bude za odměnu čekat úžasná vůně a šťavnaté maso. 
Avokádo jednoduše v misce rozmačkejte vidličkou se solí, pepřem a šťávou z limety. 
V další misce smíchejte všechny ingredience na rajčatovou salsu
Vrstvěte na listy salátu Little gem následovně - nejdříve mačkané avokádo, pak přidejte rajčatovou salsu a navrch maso. 

O mnom mnom mnom! Mám chuť si dát! 
Míša

You Might Also Like

0 komentářů