DIY

NUTELLA

20.9.16

Další čokoládová záležitost :) Domácí nutella v podání jen pár ingrediencí, které mívám doma - jen lískové ořechy dokupuju extra. Vhodná je samozřejmě i pro děti (pozn.zhruba od 1,5-2 let - kvůli ořechům), které tu originální a ne tak zdravou milují stejně tak jako dospělí. Její výslednou konzistenci hodně ovlivní výkonnost vašeho mixéru. Ale i tak je lehce hrubší než ta originál. Zato v chuti ji daleko předhání!! Užijte si ji ;)))
Serving: 1 jar
Prep time: 5 mins
Bake time: 20 mins
Ingredience:
200 g lískových oříšků 
1 lžíce kokosového oleje
1/2 lžičky skořice
1/2 lžičky vanilky
špetka soli
3 vrchovaté lžíce raw kakaového prášku
5 datlí - a více dle chuti

V případě méně výkonného mixéru přidejte také:
1 vrchovatá lžíce kokosového oleje navíc
cca 100 ml vody - přidávat postupně

Postup:
Předehřejte troubu na 150°. Vysypte lískové ořechy na plech a pečte je s občasným promícháním zhruba 20 minut až se krásně rozvoní. Nechte ořechy vychladnout. Pokud jste zvolili neloupané ořechy, jednoduše je teď promněte v rukou, slupka tím půjde lehce dolů. Oloupané ořechy vložte spolu se solí a kokosovým olejem do mixéru a rozmixujte co nejvíc do hladka (jak vám mixér dovolí, nejlépe dokud nedostanete konzistenci oříškového másla ;)) Přidejte vypeckované datle, skořici, vanilku, kakaový prášek a popřípadě i další lžíci kokosového oleje a trochu vody. Mixujte, dokud se vše krásně nespojí do krému. 

Míša

>>>>>>><<<<<<<
Ingredients:
200 g hazelnuts
1 tbsp coconut oil
1/2 tsp cinnamon
1/2 tsp vanilla powder
pinch of salt
3 tbsp raw cacao powder
5 pitted dates - or more up to taste

in case of slower blender add:
another 1 tbsp coconut oil 
ca 100 ml water 

Directions:
Preheat the oven to 150°. Pour the hazelnuts on a baking sheet and bake it about 20 mins until gold. Let the nuts cool. If you chose paddy nuts, just rub them simply in your hands, the skin will go down.  Put peeled nuts with pinch of salt and coconut oil into blender and blend it until smooth (as much as your blender allows you;)) You should get nut butter consistency. Add dates, cinnamon, vanilla, cocoa powder and if needed another coconut oil and water. Just blend all together until you get a nutella cream.  

xoxo Michaela


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Úžasné! Děkuji za recept. Je to silně návykové :) můžete dat ještě tipy kam ho použit (kaše, koktejly,...) Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost!! Použití - na lžičku :D na batátové tousty, na paleo ořechovo-semínkový chléb, do kaší, na placky, kokosové palačinky..

      Vymazat