MAIN DISH

ZOODLES WITH BEEF BOLOGNESE

27.5.16

Nevím jak vy, ale já se vždy po porci boloňských špaget cítila přecpaná a většinou jsem jídlo ani nedojedla.. Takže pokud si chcete vychutnat skvělou chuť masa a omáčky a mít v žaludku "tak akorát", jděte do cuketové varianty :) Jestli si netroufnete na syrovou cuketu, tak ji klidně nakrouhanou 2-3 minuty poduste.. 
Na nudle používám spiralizér, ale použít můžete i klidně obyčejnou škrabku (dostane tak tenké plátečky ;)). 
Serving: 2 portions
Prep time: 10 mins
Cook time: 40 mins
Ingredience: 
500g bio mletého hovězího masa
6 plátků kvalitní slaniny
1 lžíce tuku na smažení
1-2 cukety, dle velikosti
2 konzervy loupaných krájených rajčat 
1 cibule, nasekaná najemno
2 stroužky česneku
2 řapíky celeru, nasekané najemno
1 mrkev, oloupaná a nasekaná najemno
1 lžička rozmarýn
1 lžička oregána
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 bobkový list
hrst čerstvé bazalky
lahůdkové droždí - na posypání místo parmezánu (lahůdkové droždí dodá jídlu skvělou sýrovo-oříškovou chuť, navíc je nabité vitamíny skupiny B)

Postup: 
Ve velké pánvi rozehřejte na středním plameni tuk. Jakmile bude rozpálený, vložte slaninu, cibuli, česnek a rozmarýn. Míchejte a až cibule zesklovatí, přidejte maso a opékejte. Po chvilce přidejte ještě  celer a mrkev a za stálého míchání opékejte, dokud směs nezačne "hnědnout". Pak přidejte loupaná rajčata, oregáno, sůl, pepř a bobkový list a nechte lehce probublávat alespoň 15 minut. Mezitím si připravte cuketu do talířů. Nemusíte ji loupat. Ke směsi přidejte ještě čerstvou bazalku a nechte probublávat dalších 10 minut. Servírujte na připravenou cuketu a zasypte lahůdkovým droždím. 

Dobrou chuť, 
Míša
>>>>>>><<<<<<<
I do not know what about you, but I usually felt overcrowded after portion of spaghetti bolognese. And I usually did not finish the meal. So, if you want to enjoy great taste of meat and sauce and have "just enough", go into zucchini variation. :) You can use raw zucchini or just stew it for about 2-3 minutes..
I use for zoodles spiral vegetables slicer. But you can use ordinary peeler as well ;)

Ingredients:
500g organic beef mince
6 rashers grass fed bacon 
1 tbsp frying fat
1-2 zucchini, depending on the size 
2 cans of peeled chopped tomatoes
1 onion, finely chopped
2 cloves garlic 
2 stalks celery 
1 carrot, peeled and finely chopped
1 tsp rosemary
1 tsp oregano
1 tsp salt
1 tsp pepper
1 bay leaf
handful of fresh basil 
nutritional yeast - for topping instead of parmesan 

Directions:
Heat the frying fat over medium heat in a big saucepan. Add bacon, onion, garlic and rosemary and stir until onion will be golden. Then add beef mince and fry. After a while, add celery and carrots and stir-fry until mixture begins to be light brown. Then add peeled tomatoes, oregano, salt, pepper and bay leaf and let it lightly bubbled for at least 15 minutes. Meanwhile, prepare zucchini into plates. You do not have to peel it. Add into the mixture fresh basil and let it bubbled for another 10 mins. Serve over prepared zucchini and sprinkle with nutritional yeast. 

Enjoy it ;)
xoxo Michaela 

You Might Also Like

0 komentářů