MAIN DISH

TOMATO & SPINACH FRITTATA

13.5.16

Snídaně jsou moje! Vlastně jsou mojí nejoblíbenější částí dne. Byla jsem schopná si nechat ujíždět i tramvaje do práce, jen abych si snídani náležitě vychutnala.. Teď už je času poměrně méně, ale odbýt se nenechám :D Snídaňová vajíčka jsem už zkusila snad na milion způsobů a neomrzí mě. A to i na sladko (např. paleo kaše - když budete mít zájem přidám recept ;)). Dneska se chci ale podělit o tuhle výtečnou rajčatovo-špenátovou frittatu :) 
Frittata se připravuje na mnoho způsobů - s mletým masem, kuřecím masem, klobáskami.. Máte nějaký svůj vlastní oblíbený recept? :))
 Serving: 2 persons
Prep time: 10 mins
Cook time: 15 mins
Ingredince:
1 větší hrst baby špenátu - nahrubo nasekaný
2 lžíce tuku - domácí sádlo / kokosový olej / ghí
1/2 cibule
1 hrnek rajčat nakrájených na kostky
6 vajec
1/4 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
pár plátků rajčete a pažitka navrch
1 lžička nastrouhané kůry a šťávy z citrónu - volitelně

Postup:
Předehřejte troubu na 250°. Na středním plameni rozehřejte velkou pánev vhodnou do trouby. Přidejte tuk. Jakmile bude rozpálený, přidejte cibuli a rajčata a opékejte zhruba 4 minuty do změknutí. Přidejte baby špěnát a nechte ho chvilku "zavadnout". V misce prošlehejte vejce se solí a pepřem. Vlijte je do pánve a zapracujte do zeleniny. Nechte vejce bez míchání usadit na dně a stranách pánve zhruba další 4 minuty. Zvrchu položte pár plátků rajčete a popřípadě pokapejte citrónovou šťávou a zasypte kůrou. Nyní pánev přesuňte do trouby a pečte zhruba 5 minut do zlatohněda. Hotovou frittatu posypte pažitkou, nakrájejte na dílky a podávejte horké. 

Snad si pochutnáte :) - dejte určitě vědět! 
Míša
>>>>>>><<<<<<<
Ingredients:
1 handful baby spinach - roughly chopped
2 tbsp fat - homemade lard / coconut oil / ghee
1/2 onion - diced
1 cup tomatoes - diced
6 eggs
1/4 tsp salt
1/4 tsp pepper
few tomato slices and chives on top
1 teaspoon lemon zest and juice - optionally

Directions:
Preheat the oven to 250°. On medium heat, heat a large frying pan which is suitable for the oven as well. Add fat. As soon as it will be hot, add onion and tomatoes and cook for about 4 minutes until soft. Add the baby spinach and leave it for a minute "to wither". In a bowl, blend well all eggs with salt and pepper. Pour it into the pan and neat into vegetable. Leave eggs to settle without stirring for another 4 minutes. Place a few slices of tomato from above and optionally sprinkle with lemon juice and zest. Now move the pan into the oven and bake for another 5 minutes until golden brown. Sprinkle finished frittata with chives, cut into pieces and serve hot.  

Enjoy it :)
xoxo Michaela

You Might Also Like

4 komentářů

  1. To musí byť riadna mňamka!

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam! Vypadá to výborně, stejně jako všechny ostatní recepty. Skvělá inspirace. Díky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju! :) dejte určitě vědět, až něco vyzkoušíte ;) M.

      Vymazat