MAIN DISH

CHICKEN HASH / KUŘECÍ HAŠÉ

18.5.16

Toto kuřecí hašé je ideální jak k snídani, obědu i večeři. Při programu Whole30 se určitě ocení především k snídani v momentě, kdy hledáte bezvaječnou alternativu ;) Recept je super rychlý a snadný na přípravu.
Serving: 2 portions
Prep time: 10 mins
Cook time: 5-10 mins
Ingredience:
2 lžíce kokosového oleje - nebo jiného tuku na smažení
500 g kuřecího masa - čerstvá prsa, nebo "zbytky" kuřecích stehen z předešlé večeře nakrájených na kostky, či masa z vývaru
2 batáty, oloupané a nastrouhané (nebo nakrouhané spiralizérem)
1 větší mrkev, oloupaná a nastrouhaná (nebo nakrouhaná spiralizérem)
2 jablka či hrušky - oloupané a nakrájené na kostky
2 velké hrsti baby špenátu nebo rukoly
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1/4 - 1/2 lžičky chilli vloček
2 líce jablečného octa
3 lžíce nasekaných vlašských ořechů - volitelně ;) já nepoužívám kvůli alergii, ale dovedu si představit, jak ořechy doladí celkovou chuť tohoto jídla, tak vyzkoušejte..

Postup:
Ve velké pánvy si na středním plameni rozehřejte tuk a vložte do něho kousky kuřecího. Osolte a opepřete. A opékejte 2 až 3 minuty do hněda ze všech stran (pokud máte maso ze zbytků, stačí kratší čas). Přidejte ořechy a opékejte další 3 minutky. Promíchávejte, aby se ořechy nespálily. Přidejte batáty, mrkev, jablko/hrušky a chilli vločky. A opékejte dokud nebude maso hotové, trvá to zhruba další 4 minuty. Nyní přidejte jablečný ocet a vše důkladně promíchejte. Zlehka vmíchejte baby špenát či rukolu a nechte lístky zhruba půl minuty zavadnou. Ihned podávejte :))
>>>>>>><<<<<<<
Chicken Hash is a good choice for breakfast, lunch and even for dinner. You will appreciate this recipe mainly during Whole30 program as an egg-free alternative for breakfast ;) Recipe is super quick and easy to prepare. 

Ingredients: 
2 tbsp coconut oil - or another frying fat
500 g chicken breast - fresh meat, or leftovers from chicken wings or broth - cut into cubes
2 sweet potatoes - peeled and grated (or use vegetable spiral slicer)
1 larger carrot - peeled and grated (or use vegetable spiral slicer)
2 apples or pears - cut into cubes
2 handfuls baby spinach or rucola
1/2 tsp salt
1/2 tsp pepper
1/4 - 1/2 tsp chilli flakes
2 tbsp apple cider vinegar
3 tbsp chopped walnuts - optionaly; I do not use them because of my allergy, but I can image how they can tune the overall taste of this recipe. So try it ;))

Directions:
Heat the coconut oil in the large pan over medium heat. Add chicken meat and sprinkle with salt and pepper. Fry for 2 - 3 minutes until brown from all sides (if you have leftovers meat, shorter time will be enough). Add walnuts and fry another 3 minutes. Mix it during this time to not burn the nuts. Now add sweet potatoes, carrot, apples/pears and chilli flakes. And fry until the meat is ready to eat, it takes another 4 minutes. Now add apple cider vinegar and mix all thoroughly. Gently stir in the baby spinach or rucola and let the leaves wither for about half a minute. Serve immediately :))

xoxo Michaela

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Odpovědi
    1. Děkuju ;) super to i chutná, tak doufám, že si to zkusíte uvařit a dáte vědět..

      Vymazat