dýňové pyré

Je tu jeden podzimní univerzální recept, který může být základem do nespočtu jídel – dýňové pyré. Dokořeňte ho a vyšlehejte spolu s kokosovým mlékem a ghí a užijte si ho jako teplou přílohu k pěknému plátku masa nebo pečínce. Uvařte si polévku, upečte si dýňový chlebík, vytvořte slané dýňové placky a nebo sladké lívance či dýňovou sladkou kaši.

Porce: 2 sklenice

Doba přípravy: 5 minut

Doba pečení: 45 minut

Ingredience:

  • 2 středně velké dýně hokkaido
  • sůl

Postup: 

Předehřejte si troubu na 180°C. Dýni omyjte a nakrájejte minimálně na čtvrtky. Vydlabejte semínka a vložte na plech vyložený pečícím papírem slupkou nahoru. Posypte solí a pokropte vodou.

dsc_0511-7608381

Dejte péct na 45 minut, dokud nebude dýně měkká. Po vychladnutí vydlabejte lžící všechnu dužinu a promixujte v mixéru do pyré. Skladujte v lednici maximálně okolo 3-4 dní. Popřípadě si ho rovnou zamražte. 

A pokud máte rádi pyré, určitě vyzkoušejte i toto netradiční topinamburové pyré.

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang