MAIN DISH

SWEET POTATO SALAD

27.3.16

Zbyly vám bílky z velikonočních muffinových mazanců? Tak si zkuste udělat tento salát s batáty, který patří k mým nejoblíbenějším (jako cokoliv poslední dobou, co obsahuje batáty :D). Na první pohled se může zdát, že je salát náročnější na přípravu, kvůli pečení v troubě, ale mně to naopak vyhovuje.. Většinou si batáty a řepu nakrájím a vložím do trouby před večerním koupáním dcery (peču delší dobu při nižším stupni) a když se vrátím, tak mám téměř hotovo.. :)
Serving: 1 person
Prep time: 10 min
Bake time: cca 30-45 min
Potřebné ingredience:
2 hrsti baby špenátu
2 bílky - které nám například zbyly z velikonočních mini mazanců
2 menší batáty
1/2 řepy
1 polévková lžíce lahůdkového droždí (nemusí být) - koupíte zde
olivový olej, balsamico - množství dle chuti
1 lžička kokosového oleje
sůl - používám nejraději himalájskou

Postup:
Předehřejeme troubu zhruba na 150°. Oloupeme batáty a řepu a nakrájíme na střední kostky. Vložíme na plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem, zakapeme olivovým olejem, posolíme a dáme do trouby zhruba na 30-45 min. Omyjeme salát, osušíme, vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem a balsamicem a pořádně promícháme. Na pánvi rozpustíme kokosový olej a osmažíme bílky, osolíme a opepříme dle chuti (já nepepřím). Až budou batáty s řepou hotové, přidáme je do mísy se salátem, přidáme bílky a zasypeme lahůdkovým droždím. 

Ať vám chutná!
Míša
>>>>>>><<<<<<<
Do you have any eggwhite leftovers from Easter muffin buns? So try this sweet potato salad, which is my favorite one (well, like anything what contains sweet potato, my obsession :D). It may look like this salad is quite more difficult because of bake time, but to me it suits pretty well. I usually cut sweet potatoes and beetroot and put them into the oven before an evening bath time of my daughter (I bake it longer at a lower stage) and when I get back, salad is almost done :))

Indredients:
2 handful baby spinach
2 eggwhites
2 smaller sweet potatoes
1/2 beetroot
1 tbsp nutritional yeast
1 tsp coconut oil
salt
olive oil and balsamic vinegar - up to your taste

Directions:
Preheat the oven up to 150°. Peel and cut sweet potatoes and beetroot into smaller cubes and put them on baking sheet lined with aluminum foil or baking paper, drizzle with olive oil, season with salt and place in the oven for about 30-45 minutes. Wash salad leafs, dry them and put into the bowl. Use olive oil and balsamic vinegar up to your taste and mix it all together properly. Now melt the coconut oil in a pan and fry eggwhites, salt and pepper as desired (I do not use pepper). Once sweet potatoes and beetroot are done, add them into salad bowl, add eggwhites and sprinkle with nutritional yeast. 

Enjoy it! :)
xoxo Michaela

You Might Also Like

0 komentářů