PALEO

POPPY APPLE LOAF

30.3.16

Dělala jsem makové mléko a chtěla zužitkovat makovou drť, která zbyla :)) A tak vzniknul tenhle super rychlý makovo-jablečný chlebík. Navíc paleo friendly.. Jediný problém je, že bych snědla klidně půlku najednou :D
Serving: 1 loaf
Prep time: 10 min
Bake time: 45 min
Na jednu chlebovou formu budeme potřebovat:
1 hrnek makové drtě z mléka / nebo nemletého máku - raději si ho namelte čerstvě sami
3 středně velká jablka - oloupaná
4 vejce
5 datlí
4 lžíce domácího ghí
cca 100 g slunečnicových semínek - zkusit ale můžete i namleté oříšky :)
1/2 lžičky vanilky
1/2 lžičky skořice
2 lžičky jedlé sody

Postup:
Předehřejeme troubu na 180°. Suroviny jednoduše všechny dohromady umixujeme a těsto vlijeme do pečícím papírem vyložené formy :) Dáme péct zhruba na 45 minut. Po upečení vyndáme a necháme zchladnout. Chlebík bude hezky vláčný. Pokud nemáte chlebovou formu, použijte klidně formu na bábovku, nebo jednoduše pečte v zapékací misce.

Ať vám chutná jako mně :)))
Míša
>>>>>>><<<<<<<
I made poppy milk again so I wanted to usefully reuse poppy crumb, which left :)) So I did this super easy poppy apple loaf. And it is paleo friendly! Just one problem, I am able to eat almost half at once :D

For one loaf you will need: 
1 cup poppy crumb
3 medium size apples
4 eggs
5 pitted dates
4 tbsp homemade ghee
ca 100 g sunflower seeds - or just try nuts :))
1/2 tsp vanilla
1/2 tsp cinnamon
2 tsp baking soda

Directions:
Preheat the oven to 180°. All ingredients simply mix together and then pour batter into baking paper lined loaf form. Bake it for about 45 mins. Take the loaf out and let it cool down. Loaf will be nicely smooth.

Enjoy it as I do :)))
xoxo Michaela

You Might Also Like

0 komentářů