OTHERS

EASTER PUFFED MILLET

13.3.16

Velikonoce se blíží a tak tu pro vás mám inspiraci na zdravější mlsání v podobě jáhlových pufovaných kuliček :) Nebojte, zdravě nechutnají ani trochu :D
Nevím jak vy, ale já jako malá zbožňovala Arizonky (slazenou pufovanou rýži). A tak když jsem shlédla video blogerky a autorky kuchařek Elly Woodward na výrobu čokoládové pufované quinoi, neváhala jsem a receptem jsem se nechala inspirovat. Bohužel se pufovaná quinoa u nás v ČR shání opravdu špatně (máte někdo tip, kde ji lze snadno sehnat?) a já si zatím na výrobu domácí netroufla :)) (ano, lze pufovat i doma). A tak jsem jednoduše použila pufované jáhly, které seženete daleko snadněji. Co se týče paleo zásad, tak ano, toto není paleo friendly. Takže jsem si toto mlsání zařadila do svých cheat days <3
Serving: 20 small cupcake cases
Prep time: 15 mins
Chill time: 20 mins

Na výrobu zhruba 20 malých košíčků budete potřebovat:
1 - 1 1/2 hnku pufovaných jáhel
1 dávka mé raw čokolády
2 lžíce kokosového nektaru navíc (popřípadě jiného sladidla - zkuste datlový, agávový sirup)
Ella do svého receptu přidává navíc 2 lžíce mandlového másla (já kvůli alergiím nepřidávám) - dejte vědět, jaké je to s ním ;)

Postup:
Připravte si raw čokoládu, přidejte do ní navíc 2 lžíce kokosového nektaru a mandlové máslo. Do větší mísy vložte pufované jáhly a zalijte je připravenou čokoládou. A je to :) Pořádně vše promíchejte až se budou kuličky jáhel pěkně lepit. Pak už jen tvořte hroudičky/kouličky a dejte do připravených papírových košíčků. Hotové naplněné košíčky dejte zhruba na 20 minut do mrazáku a pak rovnou servírujte. Sníme na posezení :))) A nebo uchováváme v ledničce.

Dejte vědět, jak vám chutnají!
Míša
>>>>>>><<<<<<<
Easter is coming so I decided to share with you some healthy inspiration for Easter treats in the form of crispy millet balls :) And do not worry, they do not taste healthy at all :D
Sweet puffed rice treats were my favorite one in childhood, so this recipe makes me especially happy! I got inspiration from blogger and cookbooks author Ella Woodward and her video about quinoa and cacao crispy treats. Unfortunately, I am not able to buy puffed quinoa in the Czech Republic (so if you have any tips, just let me know in the comments) and I had not the guts to make homemade one till this time :)) So I decided to use puffed millet balls which are more available in our stores. Regarding to paleo principles, YES, this is NOT paleo friendly at all. So I incorporated this sweet treats into my cheat days :))

For 20 small cupcake cases you will need:
1 - 1 1/2 puffed millet balls
1 dose my raw chocolate 
2 tbsp coconut nectar extra (or you can use another sweetener - date or agave syrup)
Ella uses 2 tbsp almond butter in her recipe (I can not because of my allergies) - so let me know, how does it taste with it ;)))

Directions:
Get ready raw chocolate and add extra 2 tbsp of coconut nectar and almond butter. Put puffed millet balls into the bowl and add ready chocolate. And that's it :))) Mix it properly all together until you get kind of sticky substance. Then scoop this mix into cupcake cases and place them into freezer for about 20 minutes. Then serve and eat at one sitting :))) Or store in the fridge. 

Let me know how do you like it!
xoxo Michaela



You Might Also Like

0 komentářů