PALEO

CHOCOLATE ZUCCHINI HEAVEN / CUKETOVÝ CHLEBÍK

9.2.16

Yum! Zaručuju vám, že tenhle čokoládový chleba budete zbožňovat! Čokoládové věci miluju, ale nesmí je přebít cukr. Tento chlebík je však zcela bez cukru, mouky, mléka a splňuje zásady palea :) Tak jdeme na to..


Prep time: 15 min
Bake time: 40-50 min

Budete potřebovat:
25 vypeckovaných datlí (ale stačí i méně 15-20)
4 bio vejce
1 střední cuketu - rozřízněte ji a zbavte semínek
3 lžíce ghí - jak si ho vyrobit, naleznete zde (popřípadě můžete použít kokosový olej)
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička skořice
1/4 hrníčku raw kakaového přášku - koupíte zde
1/2 hrníčku kokosové mouky - koupíte zde, nebo si ji můžete také jednoduše vyrobit ze sušeného kokosu
1 lžička jedlé sody
plátky banánu na ozdobu, popřípadě čokoládové chipsy :)

Postup:
Předehřejte si troubu na 180°. Vložte do mixéru datle, vajíčka, cuketu, ghí a vanilkový extrakt a mixujte dohladka. Následně přidejte zbylé ingredience a mixujte dokud nedosáhnete hutnějšího těsta. Takto vzniklé těsto vylijte do pečícím papírem vyložené formy na chleba (ale můžete použít i klasický menší plech a udělat z toho buchtu :)). Ozdobte plátky banánu nebo čokoládovými chipsy a dejte péct na 40-50 minut. Před servírováním nechte zchladnout. Mám ozkoušeno, že je chleba ještě chutnější druhý den :)))

Dejte mi vědět, jak vám chutnal!

Míša

>>>>>>><<<<<<<

Yum! I swear, you will love this Paleo Chocolate Zucchini Loaf! I love chocolate things but they do not have to be trumped by easy sugar. But this loaf is totally grain free, gluten free and dairy free. So lets do it..

Ingredients:
25 pitted dried dates
4 organic eggs
1 medium zucchini - yes, no joking! cut it in chunks and scraped out seeds
3 tbsp ghee, see how to make it here
1 tsp vanilla extract
1 tsp cinnamon
1/4 cup sugar-free raw cocoa powder
1/2 cup coconut flour
1 tsp baking soda
sliced banana or chocolate chips for topping

Directions:
Preheat the oven to about 180°. Take a blender or mixer, put together dates, eggs, zucchini, ghee and vanilla extract and blend it until smooth. Then add the other ingredients and let it blend until thick. Pour the batter into a greased (or use baking paper) loaf pan and top it with banana or chocolate chips or any other topping you wish. Bake it for about 40-50 minutes. Let it cool before serving.
Enjoy this little chocolate heaven!! And let me know how do you like it..

xoxo Michaela



You Might Also Like

6 komentářů

  1. Dnes jsem zkoušela tento čokoládový chleba a je výborný!!! Připrava je snadná a opravdu si člověk pochutná a ještě k tomu zdravě :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  3. Dá se nahradit koko mouka jenom strouhanym kokosem? Díky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosová mouka je v podstatě strouhaný kokos namletý na mouku :) takže ano, ale doporučuju kokos namlet (v mixéru), aby v chlebu nebyl strouhaný kokos celý tak "cítit".. :) doufám, že se Vám povede a bude chutnat ;) určitě pak dejte vědět.

      Vymazat
  4. Mně ten chleba vůbec nedrží :( uvnitř je upečený, tak nevím proč to tak je. Myslím si, že to bude moje chyba než receptu. Chuťově výborný!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nenapadá mě, proč by se tak mohlo dít :) zkuste ještě jednou zkontrolovat všechny ingredience a množství ;) popřípadě ještě zkuste v momentě, kdy máte hotové celé těsto, těsto nechat na 5 minut odležet..a pokud nepoužíváte kupovanou kokosovou mouku, určitě si strouhaný kokos na mouku namelte ;) snad se příště vydaří, držím pěsti :)

      Vymazat