PALEO

CARAMEL CHOCO BOMBS

13.2.16

Jestli jste ještě nikdy nezkusili domácí raw čokoládu, tak si mě budete chtít vzít :D (ale je mi líto, už jsem řekla ano někomu jinému :)). Je to tak snadný, rychlý a zároveň vlastně zdravý. Navíc jsou tyto čokoládky bohaté na zdravé tuky a antioxidanty. Neobsahují žádné podivné vosky nebo emulgátory či umělá aromata a barviva. A samozřejmě je tento recept taky hodně univerzální pro jakokouliv výrobu tabulky čokolády, čokoládové polevy atd.. 
Pokud chcete darovat svému Valentýnovi opravdu něco úžasně čokoládového, jsou to právě tyto raw karamelové čokoládové bonbonky..

Serves: cca 30 chocolates
Prep time: 30 min
Freezing time: 1 hour

Ingredience

Raw čokoláda:
1/4 hrníčku kokosového oleje
1/4 hrníčku kakaového másla - koupíte např. zde
2 lžičky kokosové nektaru - použila jsem tento; ale použít můžete i med, javorový, datlový sirup, stévii
4 lžíce raw kakaového prášku - použila jsem tento
1/8 lžičky soli (používám himalájskou)
1/4 lžičky vanilkového extraktu

Karamel:
14 vypeckovaných datlí - moje oblíbené jsou tyto
1 lžička kokosového oleje
1/8 lžičky vanilkového extraktu
1/8 lžičky soli

Postup:
Vložte hrnek nebo žáruvzdornou misku do malého kastrolu s vodou a na mírném ohni nechte v tomto hrnku rozpustit kokosový olej a kakaové máslo. Přidejte kokosový nektar nebo vámi zvolené sladidlo, kakao, vanilku, sůl a míchejte metličkou dokud nedosáhnete hladké čokolády.
Do silikonové formy na pralinky (popřípadě na led a nebo můžete použít dokonce držátko na vajíčka, které máte určitě v ledničce) nalijte lžičkou trochu čokolády a naklánějte formu tak, aby se dostala čokoláda i na boky. Nyní vložte formu do mrazáku zhruba na 10 minut a mezitím si připravíme karamel.
V kuchyňském robotu si umixujeme datle s kokosovým oleje a vanilkou. Přidejte množství soli podle vaší chuti a umixujte dohladka.
Vyjměte formu z mrazáku a do každé formy na pralinku přidávejte lžičkou karamelovou náplň. Nyní jednoduše zalijeme přes vrch zbytkem čokolády až po okraje formiček. Čokoládou zakryjte úplně karamelovou náplň. Vraťte zpátky do mrazáku a nechte tuhnout alespoň jednu hodinu. Takto můžete čokoládky uchovávat v mrazáku až jeden měsíc - ale pochybuju, že tam za měsíc ještě nějakou najdete :D

Ať se vám povedou,
Míša


>>>>>>><<<<<<<

If you have not ventured into raw chocolate making before, you are going to want to marry me :)) (I am sorry, I am taken). It is so easy, so versatile and actually healthy. Healing fats and antioxidant-rich cacao are all that these little bombs are made of. No weird waxes or emulsifiers or artificial flavours and colours. If you really care about your Valentine, make them this raw caramel chocolate bombs..


Ingredients

Raw Chocolate:
1/4 cup coconut oil
3 tbsp cacao butter
2 tsp coconut nectar or other sweetener - honey, maple syrup
4 tbsp raw cacao powder
1/8 tsp salt (I use Himalayan salt)
1/4 tsp vanilla extract

Caramel:
8 pitted dites
1 tsp coconut oil
1/8 tsp vanilla extract
1/8 tsp salt

Directions:
In a cup or heatproof bowl over a simmering saucepan of water, melt cacao butter and coconut oil. Add coconut nectar, cacao powder, vanilla and salt and whisk to combine until smooth.
In each chocolate mold, spoon in some of the liquid chocolate. Tilt the mold so that it coats the sides. Place in the freezer to set for about 10 minutes and get ready caramel meanwhile.
In a food processor blend dates with coconut oil, salt and vanilla until smooth. Add as much salt as desired, blend and taste.
Remove the chocolates from the freezer. Spoon a little of the caramel into each mold on top of the set chocolate. Spoon remaining liquid chocolate over top, covering the caramel completely. Place back in the freezer to set. Wait until the chocolate is totally firm before taking it out of the mold, at least 1 hour. Store in the freezer max for one month.

Enjoy it,
xoxo Michaela 

You Might Also Like

0 komentářů